Schepen Mieke Van Malderen (rechts) kon samen met de andere partners en bibliotheekmedewerkers de Maakplaats openen.
Volledig scherm
Schepen Mieke Van Malderen (rechts) kon samen met de andere partners en bibliotheekmedewerkers de Maakplaats openen. © Geert De Rycke

Bibliotheek krijgt eigen Maakplaats met atelier: “Niet langer alleen plek om boeken te lenen, maar ook om te doen en te maken”

Buggenhout3D-printen, lasersnijden of textiel bedrukken? De bibliotheek van Buggenhout beschikt voortaan ook over een ‘Maakplaats’ waar dit kan. In een ruimte ingericht als atelier vinden bezoekers toestellen, machines en software om zelf creatief en technisch aan de slag te gaan. Met de inhuldiging van deze innovatieve werkruimte is het duidelijk: de Buggenhoutse bib is niet langer alleen een plek om boeken te ontlenen.

  1. Stap dichter bij realisatie vierde lokaal dienstencentrum: “Serieuze investering wel besteed”
    Oudegem

    Stap dichter bij realisatie vierde lokaal diensten­cen­trum: “Serieuze investe­ring wel besteed”

    De realisatie van een vierde lokaal dienstencentrum in Dendermonde is een stap dichterbij. Het stadsbestuur ondertekende een samenwerkingsovereenkomst met de vzw Parochiale Werken van Oudegem. Resultaat is dat de huidige kleine zaal van het parochiecentrum gesloopt wordt en een nieuwbouw in de plek komt. Een serieuze investering van om en bij de twee miljoen. “Maar elke euro in dit project is wel besteed en zal renderen voor de verenigingen en inwoners van de hele westkant van Dendermonde”, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V).