De verhakkelde Audi van de bestuurster.
Volledig scherm
De verhakkelde Audi van de bestuurster. © Koen Baten

Bestuurster als bij wonder lichtgewond na knal tegen geparkeerde kraan en bestelwagen

BuggenhoutOp de Provinciale Baan in Buggenhout is dinsdagnamiddag een bestuurster als bij wonder slechts lichtgewond geraakt na een aanrijding. De vrouw reed in de richting van Puurs toen ze om een onduidelijke reden afweek van de rijbaan en tegen een geparkeerde kraan aanreed. 

 1. Draad project Briel weer opgepakt: mobiliteitsstudie schuift vier scenario’s rond ontdubbeling Mandekensstraat naar voor
  PREMIUM
  Buggenhout/Dendermonde

  Draad project Briel weer opgepakt: mobili­teits­stu­die schuift vier scenario’s rond ontdubbe­ling Mandekens­straat naar voor

  Het project Briel, dat het gebied op de grens tussen Baasrode en Buggenhout moet omvormen tot watergebonden industrieterrein, krijgt een doorstart. Een geplande mobiliteitsstudie is klaar en schuift vier scenario’s rond een ontdubbeling van de Mandekensstraat naar voor. Buggenhouts gemeenteraadslid Ward Vranken (N-VA) dringt aan op een uitgebreid inspraaktraject om omwonenden te betrekken bij de toekomstplannen.
 1. Immense druk op Intensieve Zorgen AZ Sint-Blasius: “Toch proberen ook niet-dringende zorg te blijven aanbieden, maar voor hoe lang nog?”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Immense druk op Intensieve Zorgen AZ Sint-Blasius: “Toch proberen ook niet-dringende zorg te blijven aanbieden, maar voor hoe lang nog?”

  De ziekenhuizen kreunen onder de vierde coronagolf en dat is ook zo in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde. Naast de immense druk op Intensieve Zorgen, kampt het ziekenhuis ook met een grotere uitval van personeel. “Toch proberen wij ook niet-dringende zorg nog zo lang mogelijk te laten doorgaan”, maakt directeur Karen Pieters zich sterk. Wij mochten poolshoogte gaan nemen van wat een haast onhoudbare situatie lijkt.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.