1. Provincie investeert bijna half miljoen euro in fietssnelweg
  Merchtem

  Provincie investeert bijna half miljoen euro in fietssnel­weg

  De provincie Vlaams-Brabant investeert 488.192,30 euro in de aanleg van de fietssnelweg F27 in Merchtem. Het bedrag wordt gebruikt voor de aanleg van een deel van de fietssnelweg F27 Aalst-Londerzeel in de gemeente Merchtem. Het traject, dat gebruikmaakt van een oude spoorwegbedding, heeft een lengte van 850 meter. De bestaande weg wordt verbreed zodat de totale breedte vier meter zal zijn. De verharding wordt aangelegd in asfalt. Er wordt groen voorzien en er worden nieuwe bomen aangeplant. Door de plaatsing van een verkeersfilter wordt doorgaand gemotoriseerd verkeer geweerd. De werken zijn begin november van start gegaan.
 2. “Fruit je Stad” boekt succes: meer dan tweehonderd fruitbomen en -struiken geplant op tachtig locaties
  PREMIUM
  Dendermonde

  “Fruit je Stad” boekt succes: meer dan tweehon­derd fruitbomen en -struiken geplant op tachtig locaties

  Meer dan tweehonderd fruitbomen en -struiken zijn zaterdag verdeeld én geplant in Dendermonde. Op tachtig verschillende locaties. Daarmee mag het project” Fruit je Stad” een succes genoemd worden. De vrijwilligers achter het project kregen voor de realisatie 6.000 euro steun vanuit het Burgerbudget. “Allemaal opgesoupeerd, maar zeker welbesteed”, klinkt het.
 1. Vijf herrieschoppers komen goed weg voor rechtbank: “Redelijke termijn overschreden”
  Opwijk/Lennik

  Vijf herrie­schop­pers komen goed weg voor rechtbank: “Redelijke termijn overschre­den”

  Vijf mannen uit Opwijk, Dendermonde en Lennik die de voorbije jaren betrokken waren bij verschillende gewelddadige incidenten, zijn veroordeeld tot werkstraffen van 75 en 100 uur, en gevangenisstraffen van 15 maanden en twee jaar. Het vijftal sloeg onder meer een voormalige vriend van hen meermaals in elkaar, en was betrokken bij verschillende vechtpartijen op een fuif van een jeugdbeweging in Opwijk, in februari 2019.
 2. Tot zes meter steken ze boven de massa uit, maar wie zijn de Merchtemse steltenlopers? “Onze traditie gaat al 700 jaar mee”
  PREMIUM
  Merchtem

  Tot zes meter steken ze boven de massa uit, maar wie zijn de Merchtemse steltenlo­pers? “Onze traditie gaat al 700 jaar mee”

  De Koninklijke Steltenlopers Merchtem. Grote kans dat je ze al ergens in Vlaanderen aan het werk zag. Ze zijn niet alleen wereldberoemd in eigen land, maar ook ver daarbuiten. Ze brachten al spektakel in onder meer Shanghai, Moskou, Dubai en Osaka en voorts in zowat elk Europees land. Intussen is de vereniging Immaterieel Cultureel Erfgoed in Vlaanderen. Maar wat is het verhaal achter de spectaculaire steltenlopers? Wij gingen praten met trotse voorzitter Roger Daelemans. “Toeschouwers durven ons al eens iets te drinken geven via een een raam op de eerste verdieping.”
 1. LEVENSVERHAAL. Rosa Biesemans, eerste vrouwelijk gemeenteraadslid en schepen: “Hoe straf moeke écht was, beseften we pas toen we ouder waren”
  PREMIUM
  Lebbeke

  LEVENSVER­HAAL. Rosa Biesemans, eerste vrouwelijk gemeente­raads­lid en schepen: “Hoe straf moeke écht was, beseften we pas toen we ouder waren”

  Rosa Biesemans-Bosteels is overleden. Zij was begin jaren zeventig het eerste vrouwelijk gemeenteraadslid en schepen van Lebbeke. En tegelijk was ze actief in het verenigingsleven, voedde ze vier kinderen op en runde een bedrijf. “Geen wonder dat ze mee opgenomen is in de brochure met sterke vrouwen uit Lebbeke”, klinkt het. Portret van een bijzondere dame.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Liefde voor het zuiden doet Emmanuelle en Stijn Belle Olio oprichten: “Beste van mediterraanse keuken aanbieden in huiselijke sfeer”
  PREMIUM
  Denderbelle/Lebbeke

  Liefde voor het zuiden doet Emmanuelle en Stijn Belle Olio oprichten: “Beste van mediter­raan­se keuken aanbieden in huiselijke sfeer”

  Lebbeke heeft voortaan haar eigen speciaalzaak van zuiderse olijfolie en specerijen: Belle Olio in Denderbelle. Zo ver gaat de passie dat Emmanuelle Haffner (46) en Stijn Van Hauwermeiren (46) er zelfs hun woning voor ombouwden. “We willen de beste oliën, pasta’s, kruiden en wijnen uit het zuiden naar Belle brengen”, klinkt het.
 2. Van Sint-Niklaas tot Lokeren: met deze 9 kerstmarkten in het Waasland en Dendermonde kom jij volledig in de kerststemming
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van Sint-Niklaas tot Lokeren: met deze 9 kerstmark­ten in het Waasland en Dendermon­de kom jij volledig in de kerststem­ming

  De dagen worden donkerder en het weer wordt kouder, dat betekent dat de eindejaarsperiode weer in zicht is. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Ben jij op zoek naar de gezelligste kerstmarkt uit de streek? Dan helpen wij je op weg. Van Sint-Niklaas tot Lokeren: met deze 9 kerstmarkten in het Waasland en Dendermonde kom jij volledig in de kerststemming.
 1. Na WK-heisa over regenboogband zet Jong Sint-Gillis regenboogvlagjes op veld: “Voor ons is diversiteit in alle betekenissen een evidentie”
  Dendermonde

  Na WK-heisa over regenboog­band zet Jong Sint-Gil­lis regenboog­vlag­jes op veld: “Voor ons is diversi­teit in alle betekenis­sen een evidentie”

  Regenboogvlagjes. Daarmee duiden ze bij voetbalclub Jong Sint-Gillis uit Dendermonde nu de corners van het veld aan. “Want voor onze club is diversiteit in de breedst mogelijke zin wél een evidentie”, klinkt het. De club reageert zo op de heisa rond het FIFA-verbod op regenboogbanden tijdens WK-wedstrijden in Qatar.
 1. Koeling van bestelwagen niet conform: “Alle producten in diepvriescompartiment werden in beslag genomen”
  Bornem

  Koeling van bestelwa­gen niet conform: “Alle producten in diepvries­com­par­ti­ment werden in beslag genomen”

  De politie van Klein-Brabant heeft samen met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAAV) verschillende diepvriesproducten in beslag genomen. “De producten werden tijdens een politiecontrole aangetroffen in een bestelwagen die diepvriesproducten vervoerde. De koeling leek onvoldoende te zijn”, verduidelijkt de politiezone. “Nadat het FAAV ter plaatse kwam bleek effectief dat de temperatuur van de diepvriesproducten niet conform was. De producten zullen binnenkort worden vernietigd.” Nog volgens de politie was de bestelwagen ook te zwaar. Het voertuig woog na meting maar liefst 5.680 kilogram terwijl er een maximaal toegelaten gewicht van 3,5 ton is. “De chauffeur kreeg een voorstel tot betaling van een administratieve boete van 5.400 euro”, besluit de politie van Klein-Brabant.