1. Burgemeester Claeys over de slechte coronacijfers in zijn gemeente: “Belangrijk voorzichtig te blijven”
  Buggenhout

  Burgemees­ter Claeys over de slechte coronacij­fers in zijn gemeente: “Belangrijk voorzich­tig te blijven”

  De slechte coronacijfers in Buggenhout kwamen ter sprake tijdens de jongste vergadering van de gemeenteraad van Buggenhout donderdagavond. Het was daarbij de eerste keer dat burgemeester Claeys (CD&V) zich daarover in het openbaar uitliet. Een bewuste keuze, zo blijkt. “De mensen horen al genoeg slecht in het nieuws”, zegt Claeys, die wel iedereen oproep voorzichtig te zijn.
 1. Zaakvoerder Veta bouwt eigenhandig volledige showroom voor badkamers: “Jaar lang helemaal in uitgeleefd”
  PREMIUM
  Appels/Dendermonde

  Zaakvoer­der Veta bouwt eigenhan­dig volledige showroom voor badkamers: “Jaar lang helemaal in uitgeleefd”

  Voortaan zijn er bij Veta Interieur, aan de Bevrijdingslaan in Appels, naast keukens ook badkamers te bezichtigen. Wat de markt te bieden heeft, staat er opgesteld. En daar heeft zaakvoerder Johan Vergauwen zelf voor gezorgd. Een jaar lang stak hij eigenhandig de handen uit de mouwen. “Wat de combinatie van een lockdown met een man met een plan kan teweeg brengen”, lacht hij.
 2. Bewoners Kier zijn parkeerdruk beu en komen zelf met een plan: “Extra parkeerplaatsen combineren met veiliger fietspad en hondenlosloopweide”
  Baasrode

  Bewoners Kier zijn parkeer­druk beu en komen zelf met een plan: “Extra parkeer­plaat­sen combineren met veiliger fietspad en hondenlos­loop­wei­de”

  Er moet dringend iets gebeuren aan het wildparkeren en de te hoge parkeerdruk in de Kier in Baasrode. Dat vinden de bewoners. Daarom komen ze zelf met een plan om in de nabije omgeving meer parkeerruimte te voorzien, een veiliger fietspad en hondenlosloopweide incluis. “Dit kan een meerwaarde zijn voor heel ons dorp”, klinkt het.
 1. Vakbonden voeren actie aan farmaceutische bedrijven
  Puurs-Sint-Amands

  Vakbonden voeren actie aan farmaceuti­sche bedrijven

  Met een beperkt aantal militanten organiseerden de vakbonden ACV en ABVV donderdagochtend een symbolische actie aan de farmaceutische bedrijven Novartis, Alcon Labo en Pfizer in Puurs-Sint-Amands. “Veel werkgevers gebruiken de coronacrisis als schijnargument, terwijl hun bedrijven net nu aanzienlijke winsten boeken. Deze werknemers hebben de economie draaiende gehouden, zij verdienen hiervoor echte waardering”, zeggen Paul Schoeters (ACV) en Danny Absillis (ABVV).
 1. Jelle Veyt met whaleboat vertrokken voor tocht over Atlantische Oceaan naar Miami: “Volledig overgeleverd aan de elementen van de oceaan”
  Dendermonde

  Jelle Veyt met whaleboat vertrokken voor tocht over Atlanti­sche Oceaan naar Miami: “Volledig overgele­verd aan de elementen van de oceaan”

  Jelle Veyt uit Dendermonde, de avonturier die in elk continent de hoogste berg wil beklimmen, is vertrokken voor zijn volgende uitdaging. Samen met Koen De Gezelle, Gijs Vanden Bogaerde roeit hij met een speciale roeiboot vanuit Portugal de Atlantische Oceaan over naar Miami. Later wil hij in Amerika de Mount Denali van 6.190 meter hoog beklimmen.
 1. Lieve wil yogastudio’s weer open en start petitie: “Steeds meer mensen hebben het emotioneel en psychisch moeilijk”
  PREMIUM
  Grembergen/Dendermonde

  Lieve wil yogastudio’s weer open en start petitie: “Steeds meer mensen hebben het emotioneel en psychisch moeilijk”

  Lieve Deraeve van yogastudio Mayoki in Grembergen is een petitie gestart om yogacentra weer open te krijgen. Ze eist een erkenning van yoga als niet-essentieel contactberoep om zo te kunnen heropenen. “Het is net nu nodig mensen manieren aan te reiken om rust te vinden”, zegt ze. “Ik zie steeds meer van mijn mensen huilen.” De petitie behaalde in een mum van tijd al bijna duizend handtekeningen.
 2. William Capens (84), de ex-rijkswachter die in 1966 als eerste toekwam bij drama van Walfergem, overleden: “Zo’n gruwelijk ongeval heb ik daarna gelukkig niet meer meegemaakt”
  PREMIUM
  Asse/Dendermonde

  William Capens (84), de ex-rijkswach­ter die in 1966 als eerste toekwam bij drama van Walfergem, overleden: “Zo’n gruwelijk ongeval heb ik daarna gelukkig niet meer meegemaakt”

  In het AZ Sint-Blasius in Dendermonde is afgelopen zondag oud-rijkswachter William Capens op 84-jarige leeftijd overleden. Als lid van de rijkswachtbrigade Asse was hij samen met een collega de eerste hulpverlener die ter plaatse kwam bij het drama van Walfergem. Die tussenkomst sloeg diepe wonden bij de mannen.