"Er hangen posters in het straatbeeld die oproepen om onze mensen in elkaar te slaan." Dat zei korpschef Brusselse politiezone Zuid Jurgen De Landsheer in De Afspraak.
Volledig scherm
PREMIUM
"Er hangen posters in het straatbeeld die oproepen om onze mensen in elkaar te slaan." Dat zei korpschef Brusselse politiezone Zuid Jurgen De Landsheer in De Afspraak. © Photo News

"Zo overmeester je een flik”: Brusselse politie trekt ten strijde tegen anarchistische pamfletten op straat

Anderlecht/Sint-Gillis/VorstEen valse oproep om de politie te bekogelen met stenen. Pamfletten die uitleggen hoe je de matrak van een politieagent afpakt. Een agent die zijn naam opeens in graffitiletters tegenkomt op een gevel. Brusselse korpschef Jurgen De Landsheer heeft het allemaal al gezien. Hoe los je dat op?

  1. REPORTAGE. Cantillon, de laatste historische brouwerij van Brussel: “Mijn schoonvader zei: ‘Op straat geuze schenken? Gij zijt zot’”
    PREMIUM
    Anderlecht

    REPORTAGE. Cantillon, de laatste histori­sche brouwerij van Brussel: “Mijn schoonva­der zei: ‘Op straat geuze schenken? Gij zijt zot’”

    Voor Jean-Pierre Van Roy (80) is geen weg terug: brouwerij Cantillon - zijn levenswerk - is onlosmakelijk verbonden met Brussel en vice versa, geen haar op zijn hoofd denkt er nog aan om Brussel te verlaten. Ondanks zijn leeftijd stapt hij nog gezwind, vertelt hij nog bevlogen en borrelen er daar boven nog altijd ideeën. Op bezoek in de enige historische brouwerij die onze hoofdstad nog telt. “Potverdikke, zei ik. Ik had de oplossing gevonden.”