UZ Jette, archiefbeeld.
Volledig scherm
UZ Jette, archiefbeeld. © Marc Baert

Ziekenhuizen trekken aan alarmbel door stijgend aantal kinderen met luchtweginfecties

BrusselVerschillende pediatrische ziekenhuizen in ons land zijn momenteel verzadigd door een “ongekende” golf van ademhalingsziekten bij baby’s en jonge kinderen. Vooral in Brussel is de situatie uiterst gespannen, want in drie ziekenhuizen waren er dinsdag geen bedden meer beschikbaar.

  1. Grote inzamelactie voor Turkije en Syrië in Paleis 11 meteen gigantisch succes: “Sinds de deuren openden is het één grote overrompeling. De solidariteit is enorm”
    Brussel/Vilvoorde

    Grote inzamelac­tie voor Turkije en Syrië in Paleis 11 meteen gigantisch succes: “Sinds de deuren openden is het één grote overrompe­ling. De solidari­teit is enorm”

    De stad Brussel is samen met enkele verenigingen en Brussels politicus Sevket Temiz, die zelf Turkse roots heeft, een inzamelactie gestart voor de inwoners van de door de aardbeving getroffen regio in Turkije en Syrië. Tot en met 19 februari is Paleis 11 het centrale inzamelpunt. “We aanvaarden enkel goederen die écht nodig zijn”, aldus Temiz. Ook in Vilvoorde is de solidariteit groot.