Photo News / RV / Ilias Teirlinck
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News / RV / Ilias Teirlinck

Zeven Belgen over wonen en werken in Molenbeek: “Tijd dat Rousseau uit zijn auto met chauffeur stapt en konijnenpak met populistische uitspraken achter zich laat”

Sint-Jans-Molenbeek“100.000 mensen wonen hier en hij scheert ze allemaal over één kam.” Conner Rousseau heeft in Molenbeek op z'n minst een gevoelige snaar geraakt, maar blind voor problemen zijn ze er niet. Zeven Belgen over wonen en werken in Molenbeek. “De uitspraak van Rousseau is een cliché dat je verwacht in een Antwerps café, niet uit de mond van een socialistische voorzitter.”

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Aanvankelijk werden 22 cipiers vervolgd voor wantoestanden in de ‘horrorgevangenis’ van Vorst. Uiteindelijk werden er vijf veroordeeld: “U bent het beroep van penitentiair beambte onwaardig”
  PREMIUM
  Vorst

  Aanvanke­lijk werden 22 cipiers vervolgd voor wantoestan­den in de ‘horrorge­van­ge­nis’ van Vorst. Uiteinde­lijk werden er vijf veroor­deeld: “U bent het beroep van penitenti­air beambte onwaardig”

  Negen cipiers die in eerste aanleg nog werden veroordeeld voor hun rol bij de wanpraktijken die gebeurden in de gevangenis van Vorst, zijn in beroep vrijgesproken. Ook de directrice kreeg de vrijspraak nadat ze in eerste aanleg nog veroordeeld werd omdat ze een man met psychische problemen in de isoleercel had geplaatst. “Het is de enige beslissing die ze kon nemen met de middelen waarover zij beschikte”, aldus het hof van beroep. “De enige schuldige daarvoor is de Belgische Staat.” Uiteindelijk bleven van de 22 oorspronkelijk vervolgde cipiers er nog vijf over die veroordeeld werden. Ze kregen straffen van zes tot vijftien maanden cel met uitstel.