Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Baert Marc

Zes huizen onbewoonbaar na groot waterlek, 42 mensen geëvacueerd

AnderlechtIn de Gounodlaan en op het Verdiplein in Anderlecht zijn er vrijdagavond in zes huizen grote barsten opgedoken, waardoor 42 mensen moesten worden geëvacueerd. Volgens de brandweer en Vivaqua zou het om een groot waterlek gaan.

  1. INTERVIEW. Sterrenslager Hendrik Dierendonck over de uitdagingen van zijn vak: “De toekomst van beenhouwerijen ligt in specialisatie, ambacht en kwaliteit”
    PREMIUM
    Brussel

    INTERVIEW. Sterrensla­ger Hendrik Dierendon­ck over de uitdagin­gen van zijn vak: “De toekomst van beenhouwe­rij­en ligt in specialisa­tie, ambacht en kwaliteit”

    2022 was een echt prijzenjaar voor Hendrik Dierendonck. Met sterrenzaak Carcasse bekleedt hij tegenwoordig de 8e plaats in de ‘Worlds 101 best steakrestaurants’. Van datzelfde restaurant steeg de rating in Gault&Millau van 13,5 naar 14. En in december sleepte de ambachtsman een gouden en zilveren medaille in de wacht op de ‘World Steak Challenge’. Maar ondanks de successen blijft de West-Vlaamse beenhouwer vooral trouw aan zijn principes. We praten met hem over passie, de toekomst van vlees eten en de Brusselse winkels.