Zelfrijdende elektrische bus op de VUB
Volledig scherm
Zelfrijdende elektrische bus op de VUB © SZM

Zelfrijdend shuttlebusje vervoert studenten op UZ campus

In Jette is vrijdag een zelfrijdende, elektrische shuttlebus op de universiteitscampus ingehuldigd. “In tegenstelling tot de shuttlebussen van de MIVB, die een openbare dienst uitvoeren, dient dit busje meer voor onderzoek.” In een eerste fase, tot oktober, worden de auditoria verbonden met de studentenkoten. Vervolgens wordt het busje ook ingezet op de openbare weg, langs de ingang van het UZ Jette. 

0 reacties

 1. Bolt meert met 1.100 deelsteps aan in Brussel: “Zone 30 en ‘coronafietspaden’ speelden mee in keuze”
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  Bolt meert met 1.100 deelsteps aan in Brussel: “Zone 30 en ‘corona­fiets­pa­den’ speelden mee in keuze”

  De stad ontwaakt stap voor stap uit de coronasleur en dus is voor deelstepverdeler Bolt de tijd rijp om Brussel van een extra lading e-steps te voorzien. Vandaag zet Bolt voet aan Belgische bodem, met de hoofdstad als startpunt. Een gesprek met hoofd Public Policy Welmoed Neijmeijer. “Onze dienst moet voor een zo breed mogelijk publiek beschikbaar zijn.”
 2. Brussels parlement neemt MR-voorstel rond levensbeschouwelijke symbolen in overweging, maar slaat dringende behandeling af
  Brussels Gewest

  Brussels parlement neemt MR-voor­stel rond levensbe­schou­we­lij­ke symbolen in overweging, maar slaat dringende behande­ling af

  Het Brussels Parlement heeft vrijdag bij de start van de plenaire zitting de agenda gewijzigd om een ordonnantievoorstel van de MR om het dragen van religieuze tekens te verbieden voor werknemers van Brusselse openbare diensten in overweging te nemen. De behandeling en stemming van het voorstel zijn echter geweigerd. Wel wordt het advies van de Raad van State gevraagd.