ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Zelfmoord Sourour wordt ‘ernstig in twijfel getrokken’

BrusselDat de 46-jarige Sourour Abouda op 12 januari in een Brusselse politiecel zou gestorven zijn door zelfdoding, wordt “ernstig in twijfel getrokken”. Dat heeft een bron die dicht bij het onderzoek staat, gezegd aan de RTBF. De toestand van dronkenschap van de vrouw, die achteraf werd vermeld, komt bovendien niet voor in het administratieve verslag van de politie, stelt de burgemeester van Elsene.

 1. Burgemeesters willen één netbeheerder voor Halle-Vilvoorde: “Meer wegen op onze eigen toekomst”
  PREMIUM

  Burgemees­ters willen één netbeheer­der voor Hal­le-Vilvoorde: “Meer wegen op onze eigen toe­komst”

  Verschillende burgemeesters uit Halle-Vilvoorde willen 33 gemeenten in de regio bundelen in één intercommunale voor gas en elektriciteit. De nieuwe intercommunale zou Fluvius Halle-Vilvoorde gaan heten en moet al in 2025 het levenslicht zien. “Dit is een noodzakelijk instrument om als regio een eigen beleid kunnen voeren inzake klimaat en duurzame energie”, zegt Hans Bonte (Vooruit), burgemeester van Vilvoorde.
  Vilvoorde
 2. Beste sommelier van het land legt uit hoe je goéde wijn herkent: “Hoe langer de smaak in je mond blijft hangen, hoe beter de kwaliteit”
  PREMIUM

  Beste sommelier van het land legt uit hoe je goéde wijn herkent: “Hoe langer de smaak in je mond blijft hangen, hoe beter de kwaliteit”

  Wanneer je voor een supermarktrek vol wijn staat of een wijnkaart vol suggesties op restaurant in handen hebt, is het soms moeilijk een keuze te maken. Welke wijn zal zijn geld waard zijn? En op welke details moet je letten? Yanick Dehandschutter (35) van Sir Kwinten (*), beste sommelier van het land volgens Michelin, legt uit waar je allemaal op moet letten: “Zelfs de grootte van de wijnglazen op tafel kan al iets verklappen.”