Zanger Udo is fier en geëmotioneerd dat de langste wegtunnel van het land naar zijn tante genoemd werd.
Volledig scherm
Zanger Udo is fier en geëmotioneerd dat de langste wegtunnel van het land naar zijn tante genoemd werd. © Dieter Nijs

Zeg niet langer Leopold II- maar wel Annie Cordy-tunnel tegen langste wegtunnel van het land: “Tante zou fier zijn”

BrusselIn Brussel is zondagmiddag de Annie Cordy-tunnel ingehuldigd. Het gaat om de nieuwe naam van de Leopold II-tunnel, met zijn 2,6 kilometer de langste wegtunnel van het land. Zanger Udo woonde de inhuldiging bij aangezien Annie Cordy zijn tante was. “Jammer dat ze dit zelf niet meer kan meemaken.”

 1. Politie opent vuur op wagen in Wetstraat: autobestuurder vrijgelaten na verhoor
  Play
  Brussel

  Politie opent vuur op wagen in Wetstraat: autobe­stuur­der vrijgela­ten na verhoor

  De Brusselse politie heeft zondagochtend het vuur geopend op een wagen die was ingereden op een politievoertuig en op een politie-inspecteur zou afgereden zijn. De autobestuurder raakte daarbij gewond en kon ingerekend worden. Na verhoor werd de bestuurder vrijgelaten. “Uit de eerste vaststellingen blijkt dat hij niet de bedoeling had de politieman aan te rijden”, zegt Brussels parketwoordvoerder Willemien Baert. Door het incident was de Wetstraat zondagvoormiddag gedeeltelijk afgesloten tussen de Tweekerkenstraat en de Handelsstraat.
 2. Plechtigheid naar aanleiding van 50-jarig bestaan Directie speciale eenheden
  Brussel

  Plechtig­heid naar aanleiding van 50-jarig bestaan Directie speciale eenheden

  De Directie van de speciale eenheden (DSU), een elite-eenheid die gespecialiseerde ondersteuningsopdrachten uitvoert wanneer andere politiemiddelen niet meer volstaan, viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. De verjaardag van een van de meest tot de verbeelding sprekende eenheden van de Federale Politie mocht uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Naast verschillende diverse activiteiten doorheen het jaar, werd het feestjaar donderdagmiddag afgesloten met een plechtigheid in het bijzijn van Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Koning Filip. Tijdens een dynamische demonstratie overhandigde hij een nieuwe vaandel aan de directie.