Spelersmakelaar Walter Mortelmans aan de burgerlijke rechtbank in Brussel
Volledig scherm
Spelersmakelaar Walter Mortelmans aan de burgerlijke rechtbank in Brussel © Marc Baert

Zaak matchfixing opnieuw voor rechter: vrijdag pleit advocaat spilfiguur Veljkovic

Brussel/MechelenVoor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg zijn vandaag de pleidooien gestart waarbij de vernietiging wordt gevraagd van eerdere vonnissen (zogenaamde annulatieverzoeken) door verschillende betrokkenen bij de omgekochte match KV Mechelen- Waasland-Beveren. Vrijdag pleit de verdediging van spelersmakelaar Dejan Veljkovic, die eerder al tien jaar werd geschorst.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Voor de tweede week op rij betoging tegen seksueel geweld in Elsene: “We willen niet bang zijn, we willen gewoon vrijheid om te leven”
  Elsene

  Voor de tweede week op rij betoging tegen seksueel geweld in Elsene: “We willen niet bang zijn, we willen gewoon vrijheid om te leven”

  Er heeft donderdagavond voor de tweede keer een betoging plaatsgevonden in Elsene tegen seksueel misbruik. Ditmaal waren er zo’n 500-tal manifestanten aanwezig. De organisaties, waaronder Cercle Féministe de l’ULB en Collages Feministes Bruxelles, eisen dat de gemeente acties onderneemt om de veiligheid van vrouwen in de hoofdstad te garanderen. Burgemeester van Elsene Christos Doulkeridos (Ecolo) heeft tijdens de gemeenteraad, die tegelijkertijd doorging, aangekondigd dat er een inventarisatie van de uitgaansgelegenheden wordt gemaakt.