Winter Pop bracht de nodige sfeer naar de Marollen.
Volledig scherm
Winter Pop bracht de nodige sfeer naar de Marollen. © Marc Baert

Winter Pop brengt kerstsfeer naar de Marollen

BrusselOok in de Marollen is de kerstsfeer al aanwezig dit weekend. De wagens van Winter Pop brachten een maand voor Kerstmis al de nodige lichtjes en sfeer op de Kapellenmarkt.

 1. Fietsers mogen door het rood langs Zoniënwoudlaan
  Sint-Genesius-Rode

  Fietsers mogen door het rood langs Zoniënwoud­laan

  Fietsers mogen binnenkort aan verschillende kruispunten op de Zoniënwoudlaan rechts afdraaien, zelfs als die lichten voor hen op oranje of op rood staan. Het gaat om de kruispunten met de Stationsstraat, Sint-Annalaan en Trilpopulierenlaan en Linkebeeksesdreef. Ook aan de bocht aan het station zal de regeling van kracht worden. Het is een primeur in de gemeente. De voorbije maanden werd onderzocht welke kruispunten in aanmerking kwamen. “Het moet natuurlijk veilig genoeg zijn om fietsers door te laten bij rood of oranje licht”, zegt schepen van Mobiliteit Philippe De Vleeschouwer (IC-GB). We verwachten dan ook dat zowel automobilisten als fietsers zich aan de regels houden en hoffelijk blijven naar elkaar toe.” De gemeente lanceert binnenkort nog een communicatiecampagne.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. 700 vluchtelingen moeten kraakpand verlaten voor 19 december, advocate gaat in tegenaanval: “Vluchtelingen dreigen op straat te belanden, maar hopelijk komt het zover niet”
  PREMIUM
  Brussel

  700 vluchtelin­gen moeten kraakpand verlaten voor 19 december, advocate gaat in tegenaan­val: “Vluchte­lin­gen dreigen op straat te belanden, maar hopelijk komt het zover niet”

  De 700 vluchtelingen die het gebouw in de Paleizenstraat in Schaarbeek bezetten, moeten ten laatste op 19 december het pand verlaten. Dat heeft de rechter maandag betekend in een vonnis. De advocate van de vluchtelingen stapte echter naar de Arbeidsrechtbank, die vandaag oordeelde dat de Belgische Staat een opvangplaats moet voorzien.