Wilde rit door centrum eindigt tegen gevel

BRUSSELEen bestuurder van een Audi A3 met Franse nummerplaat is zaterdagochtend rond 7.45 uur als een wildeman door de Brusselse binnenstad gescheurd en uiteindelijk tegen de muur van het Proximusgebouw aan het Gerechtsplein gecrasht. Aan boord zaten nog vier passagiers.

 1. Brussel overtuigd van Vlaamse 'zorgatlas' om besmettingshaarden in kaart te brengen
  Brussel

  Brussel overtuigd van Vlaamse 'zorgatlas' om besmet­tings­haar­den in kaart te brengen

  Het Brusselse Gewest is overtuigd van de meerwaarde van de zorgatlas, het systeem waarmee Vlaanderen lokale besmettingshaarden in kaart brengt. Aanvankelijk was Brussel terughoudend over het doorgeven van gegevens van besmette personen aan de gemeenten. Dat erkende Inge Neven, hoofd van de dienst gezondheidsinspectie bij de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), donderdag in een marathonvergadering van de bijzondere coronacommissie in het Brussels Parlement in antwoord op kritiek van oppositiepartij MR.
 2. Brusselse stadstol quasi collectief neergesabeld in Vlaams Parlement
  Brussel

  Brusselse stadstol quasi collectief neergesa­beld in Vlaams Parlement

  Bijna alle partijen in het Vlaams Parlement verzetten zich tegen de mogelijke invoering van een stadstol in Brussel. Ook Open Vld en sp.a, die mee in de Brusselse regering zitten, nemen er afstand van. Groen benadrukt dat het nog maar gaat om een nota en vraagt de Vlaamse regering om in gesprek te gaan. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft dat overleg ook al gevraagd, maar de Open Vld-minister is duidelijk: "Zet Brussel eenzijdig door, dan zullen we alle mogelijke juridische middelen uitputten".