Michael Verstraeten is de advocaat die onder anderen Jeff Hoeyberghs verdedigde in zijn strijd tegen de coronamaatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Verstraeten is de advocaat die onder anderen Jeff Hoeyberghs verdedigde in zijn strijd tegen de coronamaatregelen. © Michael Verstraeten

“Wij zijn geen complottheoristen”: advocaat Michael Verstraeten van ‘Viruswaanzin’ manifesteert zondag in Brussel

“Of Bill Gates echt microchips wil inplanten bij kinderen, dat kunnen wij niet weten. Daar draait het niet om”, zegt Michael Verstraeten, advocaat by day, coronacriticus by night. Verstraeten en co willen af van de ‘complottheorie’-stempel: ze staan kritisch tegenover de coronamaatregelen en de aanpak van de crisis, niet meer of minder. De advocaat gaat zondag samen met honderden geestverwanten manifesteren tegen de volgens hen draconische coronamaatregelen. “Alle maatregelen die de economie beschadigen en onze vrijheid inperken, zoals de lockdown, waren paniekmaatregelen die genomen zijn op basis van modellen die niet kloppen.”

  1. Woonzorgcentrum De Maretak doet mee aan actie tegen geweld tegen vrouwen
    Halle

    Woonzorg­cen­trum De Maretak doet mee aan actie tegen geweld tegen vrouwen

    Je bent nooit te oud om op te komen tegen geweld tegen vrouwen. En dus voerden ook de bewoners van woonzorgcentrum Maretak in Halle actie in het kader van ‘Orange The World day’. Samen met een delegatie van de vzw Zijn, personeel en families werd een avondwandeling in de buurt gemaakt. Vzw Zijn brengt de samenleving in beweging tegen familiaal geweld en seksueel geweld om de spiraal van geweld te doorbreken. Met het buddyproject goudlijm willen we slachtoffers van familiaal geweld helpen om de gebroken stukken terug aan elkaar te lijmen, de ‘littekens’ te aanvaarden en te verwerken. “Bij de wandeling werden we begeleid door muzikanten van een lokale fanfare”, vertelt directeur Rosanne Verpoest. “Het gezellig gebeuren werd afgerond in De Maretak met een soepje en sandwiches.”