De plaats waar Mounia werd neergestoken.
Volledig scherm
PREMIUM
De plaats waar Mounia werd neergestoken. © Marc Baert

Wie wilde Mounia (36) dood? Eerste verdachte vrijgelaten, nieuwe verdachte ontkent alles ondanks bezwarende elementen: “Bloedanalyse wordt cruciaal”

EvereDe nieuwe verdachte in het dossier rond de dodelijke steekpartij in Evere van eind mei ontkent dat hij de dader is. Nochtans werd er een bloedvlek op een trui van hem teruggevonden. “Er is geen enkele link tussen hem en het slachtoffer. De bloedanalyse zal cruciaal zijn”, aldus zijn advocaat Eddy Cochez. Ondertussen heeft de familie van de vrouw die eind mei in Evere op straat werd neergestoken zich burgerlijke partij gesteld in het onderzoek.

 1. Bedreigingen, burgerprotesten en fietsers die tegen betonblokken knallen: Wordt circulatieplan Kuregem opgeschort na aanhoudende kritiek?
  PREMIUM
  Anderlecht

  Bedreigin­gen, burgerpro­tes­ten en fietsers die tegen betonblok­ken knallen: Wordt circulatie­plan Kuregem opgeschort na aanhouden­de kritiek?

  Het circulatieplan in Anderlecht veroorzaakt al enkele weken ophef en kreeg zware kritiek te verduren. Burgmeester en gemeenteraadsleden werden bedreigd, fietsers knalden tegen betonblokken, en buurtbewoners protesteerden. Het schepencollege overweegt nu een opschorting van het Good Move-plan: “De situatie is danig ontspoord door gebrek aan overleg en door een ondoordachte uitvoering”, klinkt het.
 2. Aanvankelijk werden 22 cipiers vervolgd voor wantoestanden in de ‘horrorgevangenis’ van Vorst. Uiteindelijk werden er vijf veroordeeld: “U bent het beroep van penitentiair beambte onwaardig”
  PREMIUM
  Vorst

  Aanvanke­lijk werden 22 cipiers vervolgd voor wantoestan­den in de ‘horrorge­van­ge­nis’ van Vorst. Uiteinde­lijk werden er vijf veroor­deeld: “U bent het beroep van penitenti­air beambte onwaardig”

  Negen cipiers die in eerste aanleg nog werden veroordeeld voor hun rol bij de wanpraktijken die gebeurden in de gevangenis van Vorst, zijn in beroep vrijgesproken. Ook de directrice kreeg de vrijspraak nadat ze in eerste aanleg nog veroordeeld werd omdat ze een man met psychische problemen in de isoleercel had geplaatst. “Het is de enige beslissing die ze kon nemen met de middelen waarover zij beschikte”, aldus het hof van beroep. “De enige schuldige daarvoor is de Belgische Staat.” Uiteindelijk bleven van de 22 oorspronkelijk vervolgde cipiers er nog vijf over die veroordeeld werden. Ze kregen straffen van zes tot vijftien maanden cel met uitstel.