De politie verhindert dat een deel van de betogers de tunnels van de Kleine Ring induikt.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie verhindert dat een deel van de betogers de tunnels van de Kleine Ring induikt. © Marc Baert

Wie waren de relschop­pers in Brussel? Dit weten we

BrusselDe mars tegen de coronapas in Brussel met 35.000 deelnemers is geëindigd in zware rellen. Daarbij vielen verschillende gewonden, onder wie drie politieagenten. Slechts twee mensen konden gerechtelijk worden aangehouden. Maar wie waren de relschoppers juist? Onder hen alvast heel wat leden van harde kernen van voetbalclubs. Dit is wat onze bronnen nog weten over wie de heethoofden waren.

175 reacties

 • Peter Beda

  6 maanden geleden
  35.000 deelnemers, wie zijn ze, wat drijft hen? Dat zou een goede journalist zich afvragen... De focus op de 50 relschoppers leggen, is het ondersteunen van een INCOMPETENT beleid in een systeem dat vierkant draait. Dit gaat niet meer over corona maar over de manipulatie van een hele bevolking door een kapitalistische media (enkel titels gebruiken die polemiek aanwakkeren, nooit geen diepgaande, evenwichtige berichtgeving). Als je de commentaren leest : operatie geslaagd, you're being played...
 • Fred DERONNE

  6 maanden geleden
  Vrijheid is het sleutelwoord van elke egoïst. Het egoïsme neemt duidelijk toe in onze maatschappij gesteund door.... Hopelijk worden de relschoppers voldoende beboet, was dat ook "leuk". Wanneer weten we wie van onze parlementairen is gevaccineerd? Ze hebben toch een voorbeeldfunctie.
 • Bart Maris

  6 maanden geleden
  @Danny Leirs; Indien we elke 50-plusser die minstens 20 kilogram teveel weegt gaan verplichten tot 40 uren vrijwilligerswerk in de zorg en gelijktijdige een bed gaan weigeren op IC, de 'zorgen' zouden inderdaad opgelost zijn. Maar zo werkt het niet. Reken niet op een ander, zorg zelf voor jezelf en je lichaam!
 • Dirk BERX

  6 maanden geleden
  Als het onzin is, dat het Vlaams belang deze betoging steunde, waarom was Dries Van Langenhoven dan aanwezig op deze anti corona maatregelen betoging ?
 • Linda D'Haese

  6 maanden geleden
  Doet de organisatoren van een betoging een borgsom betalen en stel ze samen met de opgepakte plunderaars verantwoordelijk voor de opgelopen schade en er gaat nog weinig vandalisme gebeuren maar nu zijn het de brave belasting betalers die er voor opdraaien
 1. Pas ten vroegste binnen 1,5 jaar proces over wantoestanden bij Moslimexecutieve
  Brussel

  Pas ten vroegste binnen 1,5 jaar proces over wantoestan­den bij Moslimexe­cu­tie­ve

  Leden van de Moslimexecutieve hebben vrijdag een zaak aangespannen voor de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel om de aanstelling te eisen van een of meerdere voorlopige bewindvoerders voor het College van de Executieve, de financiële tak van de organisatie. De voorzitter van de rechtbank bracht de partijen op de hoogte dat de zaak pas in november 2023 kan gepleit worden, zegt advocaat Georges-Henri Beauthier. “Toch kan de komende weken beslist worden over een vroegere datum”, zegt Beauthier.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.