Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Werkstraf gevorderd voor man die ‘Justice pour Adil’ op Justitiepaleis schreef

Brussel/AnderlechtEen 28-jarige Fransman riskeert een werkstraf voor verschillende incidenten. Bij het opvallendste werd hij betrapt toen hij een steunboodschap voor Adil op het Justitiepaleis schreef.

 1. De olifant in de Brusselse regeringskamer: verbod op onverdoofd slachten verdeelt regering-Vervoort
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  De olifant in de Brusselse regerings­ka­mer: verbod op onverdoofd slachten verdeelt regering-Ver­voort

  Met het verbod op onverdoofd slachten ligt er donderdag weer een heet hangijzer op de tafel van de Brusselse regering. Na de hoofddoekenkwestie van een paar maanden geleden lijkt de paarsgroene ploeg van minister-president Vervoort opnieuw hopeloos verdeeld te zijn over een thema met een erg gevoelig randje, dat niet voor niets niet opgenomen is in het Brussels regeerakkoord. “Het Grondwettelijk Hof is duidelijk. Ja, een verbod op onverdoofd slachten is in strijd met de godsdienstvrijheid, maar dat is relatief vergeleken met het dierenleed.”
 2. Medewerkers Klein Kasteeltje leggen werk neer: “Noodoplossingen worden structureel en centrum zit vol”
  PREMIUM
  Brussel

  Medewer­kers Klein Kasteeltje leggen werk neer: “Noodoplos­sin­gen worden structu­reel en centrum zit vol”

  In het opvangcentrum Klein Kasteeltje in Brussel vindt vandaag een 24 urenstaking plaats. Asielaanvragen zijn opgeschort tot dinsdagochtend. Personeelsproblemen en een verhoogde toestroom van vluchtelingen liggen aan de oorzaak van het protest, maar er is meer aan de hand. “Onze basistaak was mensen identificeren om ze door te sturen naar de nodige, gepaste opvang. Maar dat loopt mis.”
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?