De Brusselse Nieuwstraat.
Volledig scherm
De Brusselse Nieuwstraat. © Dieter Nijs

Weekend van de Klant in Brussel: “Vlamingen en Walen herontdekken shoppen in de hoofdstad”

BrusselZaterdag 1 en zondag 2 oktober vond over heel het land het weekend van de klant plaats. In totaal namen 14.000 handelaars deel. Ook in Brussel namen verscheidene handelszaken deel. Een enquête van UNIZO, Comeos en UCM wees alvast uit dat Brussel een populaire trekpleister is voor shoppers buiten de regio.

 1. Weredi lokt volle zalen met musical Domino
  Alsemberg/Lot

  Weredi lokt volle zalen met musical Domino

  CC de Meent in Alsemberg is dit weekend even een musicaltempel. De Koninklijke Toneelgroep Weredi uit Lot voert er de musical ‘Domino’ op. Het verhaal is doorspekt met liedjes van Clouseau. Weredi riep voor de productie de hulp in van Ensemble Akkoord en levert zo voor het eerst in zes jaar nog eens een musical af. Het resultaat viel bij het publiek zeker in de smaak. De drie voorstellingen zijn haast zo goed als uitverkocht.
 2. Tot zes meter steken ze boven de massa uit, maar wie zijn de Merchtemse steltenlopers? “Onze traditie gaat al 700 jaar mee”
  PREMIUM
  Merchtem

  Tot zes meter steken ze boven de massa uit, maar wie zijn de Merchtemse steltenlo­pers? “Onze traditie gaat al 700 jaar mee”

  De Koninklijke Steltenlopers Merchtem. Grote kans dat je ze al ergens in Vlaanderen aan het werk zag. Ze zijn niet alleen wereldberoemd in eigen land, maar ook ver daarbuiten. Ze brachten al spektakel in onder meer Shanghai, Moskou, Dubai en Osaka en voorts in zowat elk Europees land. Intussen is de vereniging Immaterieel Cultureel Erfgoed in Vlaanderen. Maar wat is het verhaal achter de spectaculaire steltenlopers? Wij gingen praten met trotse voorzitter Roger Daelemans. “Toeschouwers durven ons al eens iets te drinken geven via een een raam op de eerste verdieping.”