Juan Benjumea-Moreno (Groen) en Mathias Vanden Borre (N-VA).
Volledig scherm
Juan Benjumea-Moreno (Groen) en Mathias Vanden Borre (N-VA). © Eric De Mildt / Marc Baert

Wat met het neutraliteitsprincipe in Brussel? Gewest geeft gemeenten voorlopig vrij spel

Wat gebeurt er met het neutraliteitsprincipe achter het loket in Brusselse gemeenten? In Molenbeek buigt een werkgroep zich over diversiteit in de gemeenteadministratie nadat een motie er als een donkere wolk boven de lokale coalitie hing, en in sommige andere Brusselse gemeenten lijkt men in soortgelijke richtingen te evolueren: in Schaarbeek en Anderlecht houden lokale werkgroepen zich ook bezig met mogelijke wijzigingen aan het neutraliteitsprincipe. De N-VA wou daarom weten wat het standpunt van de Brusselse regering is.

 1. 700 vluchtelingen moeten kraakpand verlaten voor 19 december, advocate gaat in tegenaanval: “Vluchtelingen dreigen op straat te belanden, maar hopelijk komt het zover niet”
  PREMIUM
  Brussel

  700 vluchtelin­gen moeten kraakpand verlaten voor 19 december, advocate gaat in tegenaan­val: “Vluchte­lin­gen dreigen op straat te belanden, maar hopelijk komt het zover niet”

  De 700 vluchtelingen die het gebouw in de Paleizenstraat in Schaarbeek bezetten, moeten ten laatste op 19 december het pand verlaten. Dat heeft de rechter maandag betekend in een vonnis. De advocate van de vluchtelingen stapte echter naar de Arbeidsrechtbank, die vandaag oordeelde dat de Belgische Staat een opvangplaats moet voorzien.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 1. Rodenaar Manu (26) mocht nieuwe plaat van Urbanus producen: “Als zo'n groot artiest je vraagt moet je niet twijfelen”
  Sint-Genesius-Rode

  Rodenaar Manu (26) mocht nieuwe plaat van Urbanus producen: “Als zo'n groot artiest je vraagt moet je niet twijfelen”

  Een nieuwe mijlpaal in de carrière van Rodenaar Manu Huylebroeck (26). De muzikant producete samen met Jan Van Eycken van De Kreuners de nieuwe plaat van Urbanus. De komiek uit Tollembeek trok eerder dit jaar naar de Meent in Alsemberg om Manu aan het werk te zien tijdens zijn Clouseau-tribute en dat maakte indruk. “Het voelde eerst wat vreemd om mijn mening te geven over zijn songs”, bekent Manu.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 3. Na rellen van zondag neemt Brusselse politie geen enkel risico: “Deze keer zullen we wél zichtbaar aanwezig zijn”
  PREMIUM
  Brussel

  Na rellen van zondag neemt Brusselse politie geen enkel risico: “Deze keer zullen we wél zichtbaar aanwezig zijn”

  Zowel België als Marokko spelen morgen om 16 uur hun derde en allesbeslissende wedstrijd in de groepsfase van het WK. Ook naast het veld is de spanning opnieuw te snijden. Terwijl de nasleep van de rellen van zondag nog voelbaar is in de hoofdstad, zet de Brusselse politie zich opnieuw schrap. Deze keer met nóg meer maatregelen, want de ordediensten zullen in tegenstelling tot zondag nu massaal aanwezig zijn op het terrein.