Simbarashe Manyika: “Mijn vrees dat de kinderen ginds niet naar school kunnen, overstijgt de spanning voor de tocht.”
Volledig scherm
Simbarashe Manyika: “Mijn vrees dat de kinderen ginds niet naar school kunnen, overstijgt de spanning voor de tocht.” © VUB

VUB-student start wandeltocht richting Polen uit steun voor Oekraïense vluchtelingenkinderen

Etterbeek/PolenSamen met 19 medestudenten en de VZW Leraars Zonder Grenzen ontwikkelde VUB-student Simbarashe Manyika het initiatief ‘Walk The Peace Talk’. Daarvoor vertrekt de student Educational Sciences 1 mei op trektocht naar Polen. Met de actie wil hij steun inzamelen voor de Oekraïense vluchtelingenkinderen die worden opgevangen in Polen, zodat ze naar school kunnen gaan.

  1. 200 meter hoge windturbine van Barry Callebaut komt er dan tóch, ook Colruyt wil zesde exemplaar bouwen: “Lager dan dit worden ze niet meer”
    PREMIUM

    200 meter hoge windturbi­ne van Barry Callebaut komt er dan tóch, ook Colruyt wil zesde exemplaar bouwen: “Lager dan dit worden ze niet meer”

    Komt er een extra windturbine in de Krokumveldstraat op de grens tussen Halle en Pepingen? Als het van Eoly Energy, de groene energieproducent en -leverancier van Colruyt Group, afhangt wel. De windturbine is een uitbreiding op het reeds bestaande park van vijf windturbines van de supermarkt op Dassenveld. Ook de vergunning voor chocoladeproducent Barry Callebaut voor de bouw van een 200 meter hoge turbine werd nu dan toch goedgekeurd. “Windturbines zullen vanaf nu altijd zo hoog zijn”, klinkt het. Een situatieschets.
    Halle