Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

VUB richt nieuwe academie in, vernoemd naar Caroline Pauwels

EtterbeekTijdens de academische opening dinsdag kondigde VUB-rector Jan Danckaert de oprichting van PACT aan, de Caroline Pauwels Academy of Critical Thinking. De academie is een eresaluut aan Caroline Pauwels’ leven en rectoraat, met het vrije denken als centraal thema.

 1. Drogenbos verspreidt gratis hondenpoepzakjes
  Drogenbos

  Drogenbos verspreidt gratis hondenpoep­zak­jes

  Om hondenbaasjes in Drogenbos te helpen hun gemeente netjes te houden, stelt het gemeentebestuur gratis etuitjes met zakjes ter beschikking van haar inwoners. Die kunnen verkregen worden op de dienst Vrije Tijd. Per adres kan je één etui ophalen tijdens de openingsuren in het gemeentehuis. Drogenbos wil zo de hondenbaasjes er nog eens aan herinneren dat iedereen de poep van zijn hond moet opruimen. “Dergelijke zakjes zijn te verkrijgen in dierenspeciaalzaken en sommige warenhuizen”, geeft de gemeente nog mee.
 2. Kindergemeenteraad Beersel zamelt speelgoed in voor kwetsbare gezinnen
  Beersel

  Kinderge­meen­te­raad Beersel zamelt speelgoed in voor kwetsbare gezinnen

  De kindergemeenteraad van Beersel zorgt er voor dat heel wat kinderen van wie de ouders het financieel moeilijk hebben toch een geschenkje krijgen tijdens de eindejaarsperiode. De leden haalden onder begeleiding van de jeugddienst de afgelopen weken speelgoed op in de verschillende gemeentelijke basisscholen. Het ingezamelde speelgoed werd gesorteerd en ingepakt met een persoonlijke boodschap voor de ontvanger. De pakjes werden aan de medewerkers van het Sociaal Huis bezorgd, die ze op hun beurt verder uitdelen aan de kwetsbare gezinnen in onze gemeente.
 3. Driehonderd voetbalfans volgen België-Marokko in Lindegroen
  Buizingen

  Driehon­derd voetbal­fans volgen Bel­gië-Marokko in Lindegroen

  Het hoeft niet enkel toneel of een eetfestijn te zijn dat een volle zaal lokt in het Lindegroen in Buizingen. Bijna driehonderd supporters zagen er de Rode Duivels compleet ten onder gaan tegen Marokko op het WK in Qatar. En zelfs de plaatselijke chiro had de weg gevonden naar Lindgroen. Zij maakten er een unieke groepsactiviteit van. De Vrienden van het Lindegroen werken samen met Jeugdhuis Eenders en Spectakulo voor de organisatie van het evenement. Opmerkelijk: voor en na de wedstrijd en tijdens de rust gingen de schermen in de zaal uit. Dat was een boodschap van de organisatoren om de wantoestanden op vlak van mensenrechten in Qatar aan te klagen.