Lauren De Crombrugghe van Canal It Up: “Het werkt aanstekelijk. Sommige vrijwilligers ga na een uur varen op straat verder met opruimen”.
Volledig scherm
PREMIUM
Lauren De Crombrugghe van Canal It Up: “Het werkt aanstekelijk. Sommige vrijwilligers ga na een uur varen op straat verder met opruimen”. © Dieter Nijs

Vrijwilligers vissen naar afval in Brussels kanaal: “Al 636 kilo opgevist. Het gekste dat ertussen zat? Een kinderwagen”

Al een jaar vissen vrijwilligers van Canal It Up op een kajak afval uit het kanaal. Ze zijn inmiddels zo populair dat er een wachtlijst is voor wie ook eens wil meedoen. “Eigenlijk willen we onszelf overbodig maken”, klinkt het. Naast een kinderwagen en heel wat plastic, halen ze soms ook heel wat speciale dingen boven.

 1. Politie rekent drie drugsdealers in na simpele verkeerscontrole: 330 gram wiet en 22.000 euro in beslag genomen
  Schaarbeek

  Politie rekent drie drugsdea­lers in na simpele verkeers­con­tro­le: 330 gram wiet en 22.000 euro in beslag genomen

  De lokale recherche van de politie in Brussel stopte vorige week een wagen op de Leuvensesteenweg in Schaarbeek. In de auto zaten drie personen die al eerder gekend waren voor drugsgerelateerde feiten. Die controle leidde tot enkele huiszoekingen, waar de politie in totaal bijna 330 gram marihuana, 5 gram cocaïne, 22.055 euro en verpakkingsmateriaal in beslag nam. De drie verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.
 2. Mahdi ziet onthaalcentrum aan Noordstation niet zitten
  Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node

  Mahdi ziet onthaalcen­trum aan Noordstati­on niet zitten

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) is geen voorstander van de oprichting van een oriëntatie- en onthaalcentrum aan het Brusselse Noordstation. Dat zei hij dinsdag in De Ochtend op Radio 1. Drie Brusselse burgemeesters trokken maandag aan de alarmbel over de toestand aan het station en dreigen ermee verschillende ingangen te sluiten als de veiligheid er niet gegarandeerd kan worden.