Lauren De Crombrugghe van Canal It Up: “Het werkt aanstekelijk. Sommige vrijwilligers ga na een uur varen op straat verder met opruimen”.
Volledig scherm
PREMIUM
Lauren De Crombrugghe van Canal It Up: “Het werkt aanstekelijk. Sommige vrijwilligers ga na een uur varen op straat verder met opruimen”. © Dieter Nijs

Vrijwilligers vissen naar afval in Brussels kanaal: “Al 636 kilo opgevist. Het gekste dat ertussen zat? Een kinderwagen”

Al een jaar vissen vrijwilligers van Canal It Up op een kajak afval uit het kanaal. Ze zijn inmiddels zo populair dat er een wachtlijst is voor wie ook eens wil meedoen. “Eigenlijk willen we onszelf overbodig maken”, klinkt het. Naast een kinderwagen en heel wat plastic, halen ze soms ook heel wat speciale dingen boven.

  1. Overleg tussen vakbonden en staatssecretaris Mahdi na 24 urenstaking Klein Kasteeltje “positief verlopen”
    Brussel

    Overleg tussen vakbonden en staatsse­cre­ta­ris Mahdi na 24 urensta­king Klein Kasteeltje “positief verlopen”

    Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) en de vakbonden bij Fedasil hebben woensdag een “positief overleg” gehad nadat het werk op het aanmeldcentrum maandag vierentwintig uur lang stillag. Dat heeft Belga kunnen vernemen. Het Fedasil-personeel was in staking gegaan uit onvrede met de werkomstandigheden op Klein Kasteeltje. De gesprekken worden voortgezet.