Hongerstakers in de Begijnhofkerk in Brussel.
Volledig scherm
Hongerstakers in de Begijnhofkerk in Brussel. © Marc Baert

Vooruitgang in gesprekken tussen sans-papiers en overheid, maar akkoord hangt nog niet in de lucht

Brussel/ElseneDe USPR, de Union des Sans-Papiers pour la Régularisation, laat weten dat er vooruitgang is geboekt in de gesprekken met de overheid naar aanleiding van de sans-papiers die al zeven weken een hongerstaking houden. Een akkoord hangt echter nog niet in de lucht. 

 1. “Na kaap van 40 dagen loop je blijvende medische letsels op": situatie hongerstakende sans-papiers steeds uitzichtlozer
  PREMIUM
  Brussel/Elsene

  “Na kaap van 40 dagen loop je blijvende medische letsels op": situatie hongersta­ken­de sans-pa­piers steeds uitzichtlo­zer

  Zo’n 450 sans-papiers zijn intussen aan dag 48 van hun hongerstaking beland. Nu hulpverleners sinds dinsdag steeds minder toegang tot de hongerstakers krijgen, wordt de vrees voor slachtoffers steeds levendiger. Dagelijks meren tientallen ziekenwagens aan op de verschillende sites die de hongerstakers inpalmen. “We zijn al heel wat onrustwekkende suiker-, zuurstof- en bloeddrukniveaus tegengekomen.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.