REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Vonnis over statuut Uber-chauffeur uitgesteld naar 21 december

BrusselDe Franstalige arbeidsrechtbank van Brussel heeft nog geen vonnis geveld over het statuut van een Uber-chauffeur. Dat zal pas op 21 december gebeuren. De betrokken chauffeur was in juli 2020 naar de Administratieve Commissie ter regeling van de Arbeidsrelatie (CAR) gestapt en had aangevoerd dat hij geen zelfstandige was, maar een werknemer, omdat Uber zijn arbeidsvoorwaarden zou bepalen. De CAR had de man gelijk gegeven, maar Uber was tegen die beslissing in beroep gegaan bij de arbeidsrechtbank.

  1. Vlaams Belang Beersel maakt zich zorgen over verstedelijking: “Nog even en we zijn het nieuwe Anderlecht aan de Zenne”
    Beersel
    1

    Vlaams Belang Beersel maakt zich zorgen over verstede­lij­king: “Nog even en we zijn het nieuwe Anderlecht aan de Zenne”

    De Beerselse oppositiepartij Vlaams Belang maakt zich zorgen wanneer het enkele demografische cijfers van de gemeente Beersel bekijkt. “De bevolking in Beersel is op 23 jaar tijd van 23.000 naar 27.000 inwoners gestegen”, zegt raadslid Klaas Slootmans. “En één op drie heeft op dit moment een buitenlandse herkomst. Dat heeft invloed op onderwijs, open ruimte, kinderopvang, huizenprijzen en het Vlaams karakter.”