Voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen - gekleed in geel en blauw - onder de grote vlag.
Volledig scherm
Voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen - gekleed in geel en blauw - onder de grote vlag. © BELGA

Von der Leyen onthult enorme Oekraïense vlag op Brusselse Grote Markt

Op de Grote Markt in Brussel is woensdag een enorme Oekraïense vlag van 30 meter lang onthuld. De actie vond plaats in het teken van de Oekraïense nationale feestdag.

23 reacties

 • Hugo hofmans

  5 maanden geleden
  Dat mens staat voor alles wat we niet willen. Wat heeft die nu al gepresteerd in het voordeel van de Europese bevolking ? Dat verdient daar bedragen, dat wil je niet weten. Dat staat daar breed lachend met een vlag te zwaaien terwijl wij moeite hebben om het einde van de maand te halen. Ze geniet duidelijk van haar luxe-leventje, buitengewoon zelfs getuige haar lach en haar lichaamstaal.
 • guy raeymakers

  5 maanden geleden
  Wanneer gaat dit circus stoppen het enige wat ze doen is de Europese volk armer en armer maken. En voorts met miljoen smijten richting oekraine. Hou er mee op stukken onbenul van Europa.
 • marc castermans

  5 maanden geleden
  Het enige waar Von der Leyen voor heeft gezorgd is een fiks duurdere energiefactuur. Uiteindelijk voelen wij die oorlog meer dan de Russen.
 • Raoul Hoylaerts

  5 maanden geleden
  die staat ons daar vierkant uit te lachen. als ze moest leven van 1500 €/maand zou ze wel een ander liedje zingen. haar motto:ik kom niks tekort en het gepeupel kan foert lopen.
 • Norbert De Keulenaer

  5 maanden geleden
  Vlaggen onthullen kunnen ze allemaal wel maar intussen zijn hun sancties zo lek als een zeef . Of wat dacht ge van slechts 26 russen die gesanctioneerd zijn, de luchthaven van Helsinki die vol Russische wagen staat en nu Totalenergies die via via vliegtuigbrandstof levert aan Russische luchtmacht basissen. Toffe sancties, maar wel de grote jan uithangen op plechtigheden.
 1. Van Brixius tot Blend: bij deze 7 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoeken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Brixius tot Blend: bij deze 7 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoe­ken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Op 2 februari vieren we opnieuw Maria-Lichtmis. Geen officiële feestdag, maar wel de ideale gelegenheid voor pannenkoeken. Wij gingen op zoek naar enkele leuke adresjes in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar je het ‘pannenkoekenfeest’ op gepaste wijze kan vieren. Kies jij voor de klassieker met ijs en chocolade? Of ga je toch voor ‘de bom’?
 2. Verdachte van mesaanval in Brussels metrostel aangehouden voor poging tot moord, nog één slachtoffer in ziekenhuis
  Brussel

  Verdachte van mesaanval in Brussels metrostel aangehou­den voor poging tot moord, nog één slachtof­fer in ziekenhuis

  In een Brussels metrostel heeft maandagavond de 30-jarige Anwar H. enkele mensen aangevallen met een mes. Daarbij vielen drie gewonden, van wie er één even in levensgevaar verkeerde. Een 25-jarige man ligt nog steeds in het ziekenhuis. De aanvaller kon opgepakt worden en werd intussen voorgeleid wegens poging moord. Er is ook een psychiatrisch onderzoek bevolen.
 3. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).