Het UZ Brussel in Jette en de Kliniek Sint-Jan in Brussel.
Volledig scherm
Het UZ Brussel in Jette en de Kliniek Sint-Jan in Brussel. © Marc Baert / vincent duterne

Vinger aan de pols in twee Brusselse ziekenhuizen, nu opnames sterk blijven stijgen: “Absenteïsme neemt toe op sommige verpleegafdelingen”

Jette/BrusselOnze ziekenhuizen zitten volop in de tweede coronagolf. Ons land is niet ver verwijderd van de kaap van 5.000 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Ook in twee Brusselse ziekenhuizen wordt de situatie met de dag ernstiger. We leggen ons oor te luisteren bij het UZ Brussel in Jette en de Kliniek Sint-Jan in Brussel.

 1. Man met vals attest rijopleiding valt door de mand
  Schaarbeek

  Man met vals attest rijoplei­ding valt door de mand

  Een man heeft opschorting van straf gekregen voor valsheid in geschrifte, poging oplichting en het gebruik van valse stukken. Bouziane K. probeerde vorig jaar in Leuven met een vals attest van een rijopleiding uit Schaarbeek zich een voorlopig rijbewijs te laten afleveren. B. viel ter plekke door de mand. Het parket in Leuven stelde de man een minnelijke schikking voor, maar die betaalde hij te laat. Daardoor kwam het alsnog tot een dagvaarding. Maar volgens de rechtbank volstond de opschorting om de toekomst van de man niet te hypothekeren.
 1. Wereldberoemde lambiek kreeg klappen in 2020, maar brouwerij Oud Beersel blijft sprankelen: “Vier 2021 met bubbels, een Pajots coupeke Bzart”
  PREMIUM
  Beersel

  Wereldbe­roem­de lambiek kreeg klappen in 2020, maar brouwerij Oud Beersel blijft sprankelen: “Vier 2021 met bubbels, een Pajots coupeke Bzart”

  Wat een jaar. Gert Christiaens (43) van brouwerij Oud Beersel maakte mee wat ook de grote champagnehuizen in Frankrijk meemaken: zijn wereldbefaamde Pajotse lambiekbieren kregen fameuze klappen nadat de horeca sloot, en de export naar het buitenland stilviel. En dat in hetzelfde jaar dat er nog 125 dollar voor een flesje Bzart in een New Yorks café werd neergeteld! Toch overheerst optimisme, met vier medailles op de Brussels Beer Challenge als kroon op het harde werk. “Ik kijk uit naar de lente, als mensen terug kunnen genieten van het leven, en van onze bieren”, zegt Christiaens ons met een blik op de toekomst.
 2. Darius Washington moet Brussels op sleeptouw nemen: “Ervaring in NBA kan nuttig zijn voor de ploeg”
  basketbal euromillions league

  Darius Washington moet Brussels op sleeptouw nemen: “Ervaring in NBA kan nuttig zijn voor de ploeg”

  Sinds vorige week is de ploeg van Phoenix Brussels eindelijk voltallig. Darius Washington was de laatste aanwinst die ingepast moest worden. Op sinterklaasdag wordt hij 35 jaar, maar de Amerikaan liet in de oefenwedstrijden tegen Okapi Aalstar en Limburg United zien dat hij talent heeft. Washington heeft dan ook in bijna alle grote competities gespeeld. Tot de NBA toe.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen