De 'World Wide Demonstration for Freedom’ in het Ter Kamerenbos.
Volledig scherm
De 'World Wide Demonstration for Freedom’ in het Ter Kamerenbos. © BELGA

Vijfhonderdtal mensen betogen in Ter Kamerenbos tegen coronamaatregelen

BrusselZo'n 500 mensen namen zaterdag in het Ter Kamerenbos deel aan de Worldwide Demonstration, een betoging tegen de geldende coronamaatregelen. In tientallen andere landen en steden over heel de wereld vonden gelijkaardige betogingen plaats. Volgens de betogers in het Ter Kamerenbos gaan de maatregelen die de verschillende Belgische overheden genomen hebben, in tegen de Grondwet en de fundamentele mensenrechten, en zijn ze overdreven en weinig zinvol in de strijd tegen de pandemie. 

44 reacties

 • Serge Aernoudt

  4 weken geleden
  Maar zelf de catering voor een tuinfeest organiseren, hola!
 • Jan Vannuffelen

  4 weken geleden
  Manten Kalle, dat is niet op de politie bedoeld, maar op degenen die het bevel hiervoor geven. Laat dat duidelijk zijn.
 • Manten Kalle

  4 weken geleden
  Jan Vannuffelen : niet op de politie schieten. De burgemeesters bepalen wat de politie mag/moet doen.
 • Michael Steyaert

  4 weken geleden
  Ik denk dat veel mensen niet beseffen wat de desastreuze gevolgen zouden zijn van een laks Corona beleid. Dankzij de maatregelen zijn we voorlopig ontsnapt aan een herhaling van de grote griep pandemie van 1918-20 met ongeveer 40 miljoen doden. Door de globalisatie kon de huidige pandemie zich veel sneller verspreiden en zou deze zonder maatregelen een veelvoud aan slachtoffers geeist hebben. Het zijn net de uitwassen van een klein deel van de bevolking die de maatregelen hypothekeren.
 • Jan Vannuffelen

  4 weken geleden
  Guido Verlinden, dan moet men die voetbalsupporters in Gent of die Palestijnse betogers in Brussel ook gaan beboeten, maar dat doet men niet. Enkel autochtone Belgen worden beboet en met pepperspray en het waterkanonnen te lijf gegaan.
 1. Genoeg van Netflix? Deze fascinerende Brusselse arthousecinema’s heropenen weldra en zijn een bezoekje waard
  PREMIUM
  Brussel

  Genoeg van Netflix? Deze fascineren­de Brusselse arthousecinema’s heropenen weldra en zijn een bezoekje waard

  Fans van indiefilms, zet je schrap. Na maanden van vruchteloos grasduinen door het aanbod van streamingdiensten kunnen we ons vanaf 9 juni weer laten verrassen in de betere filmhuizen. Hoewel de hoofdstad de voorbije decennia heel wat iconische arthousecinema’s ter ziele zag gaan, blijft de stad het mekka voor de echte cinefiel. Daarom stellen we vier Brusselse cinema’s voor die tot de verbeelding spreken. Cinema Nova mocht in dit lijstje niet ontbreken. “Er zijn steeds minder tegendraadse cultuurtempels als de onze, maar ze worden wél nog gewaardeerd”, weet vrijwilligster Marie-Eve Cosemans.
 1. RECONSTRUCTIE. Hoe een verboden maar gezellig feestje opnieuw ontaardde in geweld:“Politie heeft begrip getoond, maar de jongeren toonden geen respect”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Hoe een verboden maar gezellig feestje opnieuw ontaardde in geweld:“Politie heeft begrip getoond, maar de jongeren toonden geen respect”

  Een regen van projectielen, het waterkanon, gewonde agenten en drie arrestaties. Omstreeks 1.30 uur vannacht liep het dan toch weer fout in onze hoofdstad. Nochtans leek omstreeks middernacht alles nog koek en ei. Niet chargeren maar kalmeren was deze keer de tactiek van de politie en de burgemeester, maar het liep mis. Een reconstructie van een mooie dag die eindigde met een sisser.
 2. Organisator La Boum Test reageert op afblazen event: “Uitgesteld naar dag met beter weer”

  Organisa­tor La Boum Test reageert op afblazen event: “Uitgesteld naar dag met beter weer”

  Het collectief L'abîme, dat begin mei in het Ter Kamerenbos zonder toelating het evenement La Boum 2 organiseerde, ziet af van de organisatie van La Boum Test, een nieuw evenement dat normaal gezien vandaag in het Ter Kamerenbos zou plaatsvinden. Dat heeft het collectief gisteren laten weten via Facebook. De organisator reageerde vanavond voor het eerst voor de camera’s van VTM NIEUWS en liet weten dat het event uitgesteld werd naar een dag met beter weer.