Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © RV

Vijf jaar cel gevorderd tegen IS-strijdster

Brussel/BorgerhoutHet federaal parket heeft een gevangenisstraf van 5 jaar gevorderd tegen Khava E. een Tsjetsjeense jonge vrouw die met haar echtgenoot en kinderen naar Syrië is gereisd om er zich aan te sluiten bij terreurorganisatie Islamitische Staat. Volgens de laatste gegevens verblijft de vrouw momenteel in een kamp in Syrië, maar of ze zinnens is naar België te komen, is niet duidelijk.

 1. Weredi lokt volle zalen met musical Domino
  Alsemberg/Lot

  Weredi lokt volle zalen met musical Domino

  CC de Meent in Alsemberg is dit weekend even een musicaltempel. De Koninklijke Toneelgroep Weredi uit Lot voert er de musical ‘Domino’ op. Het verhaal is doorspekt met liedjes van Clouseau. Weredi riep voor de productie de hulp in van Ensemble Akkoord en levert zo voor het eerst in zes jaar nog eens een musical af. Het resultaat viel bij het publiek zeker in de smaak. De drie voorstellingen zijn haast zo goed als uitverkocht. Wie toch nog een stevige portie Clouseauklassiekers en een mooi verhaal wil mee pikken kan nu zondag 27 november nog om 15 uur naar de namiddagvoorstelling. Info en tickets op deze link.
 2. Winterpret Brussel officieel geopend: “Heel gezellige kerstmarkt, met bezoekers uit alle windstreken”
  PREMIUM
  Brussel

  Winterpret Brussel officieel geopend: “Heel gezellige kerstmarkt, met bezoekers uit alle windstre­ken”

  Vrijdag om 12 uur werd het startschot gegeven voor de 22e editie van Winterpret. Die gaat terug door in vol ornaat, met ijspiste, verlichting en talloze chalets. De standhouders legden er de laatste voorbereidingen om de bezoekers te ontvangen, die na de middag steeds talrijker werden. “Er hangt altijd een gezellige sfeer op Winterpret”, vertelt een van hen. “Hopelijk komt er ook dit jaar veel volk op af.”