Het KA Etterbeek.
Volledig scherm
Het KA Etterbeek. © Google Streetview

Vierde-, vijfde- en zesdejaars basisschool KA Etterbeek moeten op school mondmasker dragen

EtterbeekSinds deze week moeten vierde-, vijfde- en zesdejaars van de basisschool KA Etterbeek een mondmasker dragen. De beslissing komt er na de corona-uitbraak in het Collège Saint-Michel in Etterbeek.

 1. INTERVIEW. Illustrator Leo Timmers ontwierp de affiche voor de jubileumeditie van de Jeugdboekenmaand: “Het allerlaatste wat ik wil is een opgestoken vingertje”
  PREMIUM
  Jette

  INTERVIEW. Illustra­tor Leo Timmers ontwierp de affiche voor de jubileume­di­tie van de Jeugdboe­ken­maand: “Het allerlaat­ste wat ik wil is een opgestoken vingertje”

  Voor de vijftigste verjaardag van de Jeugdboekenmaand mocht de Jetse jeugdboekenmaker Leo Timmers (51) er als vanouds op los associëren met maar één doel voor ogen: een sprekend beeld. Het deed de illustrator denken aan de begindagen van zijn carrière, voordat hij alles wat bij het jeugdboekengebeuren komt kijken zelf in handen nam. We praten met de bekroonde illustrator over zijn roots, de impact van corona op het jeugdboek, en waarom niet het belerende maar het visuele in een jeugdboek bijna altijd de hoofdrol speelt. “Ik probeer vooral niet over de hoofden van de kinderen de volwassenen aan te spreken. Daar heb ik een hekel aan.”
 1. OVERZICHT. Deze Brusselse scholen zijn (deels) gesloten na corona-uitbraak
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  OVERZICHT. Deze Brusselse scholen zijn (deels) gesloten na corona-uit­braak

  Een zestigtal positieve coronagevallen in het Brussels Gewest heeft voorlopig geleid tot maatregelen in al zeker acht scholen. In een Etterbeekse middelbare school zijn intussen bijna 300 scholieren getest nadat er zeven positieve gevallen met de Britse coronavariant werden ontdekt bij leerlingen en leraren van de school. We geven een overzicht van de Brusselse scholen die momenteel getroffen zijn door het coronavirus.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren