De brandweer moest de bestuurder uit zijn voertuig bevrijden.
Volledig scherm
De brandweer moest de bestuurder uit zijn voertuig bevrijden. © Brandweer Brussel

Vier gewonden nadat bejaarde bestuurder vitrine van kapsalon ramt: “Gelukkig kon geparkeerde wagen klap opvangen of dit was veel erger afgelopen”

Sint-GillisOp de Charleroise Steenweg in Sint-Gillis heeft een bestuurder maandag een geparkeerd voertuig geramd en een voetgangster aangereden, voordat hij tot stilstand kwam tegen de gevel van een kapsalon. Dat meldt de Brusselse brandweer. “Zelfs de buren van een achtergelegen pand hebben de zware klap gevoeld.”

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Plechtigheid naar aanleiding van 50-jarig bestaan Directie speciale eenheden
  Brussel

  Plechtig­heid naar aanleiding van 50-jarig bestaan Directie speciale eenheden

  De Directie van de speciale eenheden (DSU), een elite-eenheid die gespecialiseerde ondersteuningsopdrachten uitvoert wanneer andere politiemiddelen niet meer volstaan, viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. De verjaardag van een van de meest tot de verbeelding sprekende eenheden van de Federale Politie mocht uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Naast verschillende diverse activiteiten doorheen het jaar, werd het feestjaar donderdagmiddag afgesloten met een plechtigheid in het bijzijn van Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Koning Filip. Tijdens een dynamische demonstratie overhandigde hij een nieuwe vaandel aan de directie.
 1. RSC Anderlecht lanceert luisterboek ‘Fromage’: “Verhaal over dromen, talenten ontwikkelen en opkomen voor jezelf”
  Anderlecht

  RSC Anderlecht lanceert luister­boek ‘Fromage’: “Verhaal over dromen, talenten ontwikke­len en opkomen voor jezelf”

  Woensdag werd het nieuwe luisterverhaal en zoekboek, ‘Fromage’, voorgesteld in basisschool de Groene School in Anderlecht. Het verhaal is het resultaat van een samenwerking tussen voetbalclub RSC Anderlecht, het Geluidshuis en comedian Bart Cannaerts, die het verhaal schreef. In het luisterverhaal zijn ook de stemmen te horen van verschillende bekende Belgen.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.