Marc Baert
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Baert

Vervoort krijgt eigen PS-parlementsleden niet in het gareel: Uber-noodoplossing leidt tot barst in Brusselse meerderheid

Brussels GewestNu een Uber bestellen quasi onmogelijk is geworden in Brussel willen meerderheidspartijen Groen, one.brussels-Vooruit, Open VLD en Défi via een voorstel tot ordonnantie een tussenoplossing vinden voor de tweeduizend Brusselse Uber-bestuurders die anders maandenlang zonder werk dreigen te vallen. Terwijl de PS - de grootste Brusselse regeringspartij - de boot afhoudt en Ecolo warm noch koud blaast, is een aantal Brusselse oppositiepartijen wél gewonnen voor de tekst.

 1. Kansspelsector en horecafederatie betogen in Brussel tegen huidige coronamaatregelen: “De speeltijd is voorbij”
  Brussel

  Kansspel­sec­tor en horecafede­ra­tie betogen in Brussel tegen huidige coronamaat­re­ge­len: “De speeltijd is voorbij”

  Zo’n 300 manifestanten zijn vrijdagochtend voor het kabinet van minister Vincent Van Quickenborne samengekomen om hun ongenoegen te uiten over de coronamaatregel die wedkantoren en casinozalen verplicht te sluiten. Ook alle cafésporten werden verboden, tot eind januari. “Een zoveelste slag in het gezicht”, vindt Erik Beunckens, afgevaardigd bestuurder van de Federatie van Belgische cafés (Fedcaf).
 2. Mazette gooit binnenkort deuren open in Marollen: “Kruisbestuiving tussen brouwerij, bakkerij, café en restaurant”
  PREMIUM
  Brussel

  Mazette gooit binnenkort deuren open in Marollen: “Kruisbe­stui­ving tussen brouwerij, bakkerij, café en restaurant”

  Een brouwerij, een bakkerij, een café en een restaurant: met Mazette waait er vanaf februari een frisse wind op het Vossenplein in de Marollen. Een Brussels viertal zorgt er voor een onuitgegeven kruisbestuiving tussen verschillende producten, met zuurdesem als rode draad. De coöperatieve brouwerij zet bovendien sterk in op lokale en duurzame accenten.