Volgens een recent onderzoek zou 30 procent van de verpleegkundigen en verpleegassistenten op intensive care eraan denken om te stoppen.
Volledig scherm
Volgens een recent onderzoek zou 30 procent van de verpleegkundigen en verpleegassistenten op intensive care eraan denken om te stoppen. © Dieter Nijs

Verpleegkundigen en zorgpersoneel verzamelen in Brussel voor een ‘SOS’

BrusselTientallen verpleegkundigen en zorgpersoneel verzamelden zondag vanaf 14 uur op de Kunstberg in Brussel om hun woede te uiten en te waarschuwen voor de verslechtering van de zorg als hun beroep niet structureel wordt opgewaardeerd. Onder het motto “zorgpersoneel in nood” slaakten ze een SOS en zwaaiden met spandoeken waarvan een aantal rechtstreeks de regering en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke interpelleerden.

  1. Man randt na nachtje uit een van hun vriendinnen aan, even later krijgt hij messteek in hartstreek. “Kan in zijn val gebeurd zijn”
    Brussel

    Man randt na nachtje uit een van hun vriendin­nen aan, even later krijgt hij messteek in hartstreek. “Kan in zijn val gebeurd zijn”

    Drie Fransmannen hebben verzet aangetekend tegen hun veroordeling tot celstraffen tussen 5 en 7 jaar voor poging doodslag. Dat meldt La Capitale. Samen met twee vrienden hadden ze een andere man afgeranseld en neergestoken nabij de Kaasmarkt. Aanleiding van het dispuut was een ongepaste handeling van het slachtoffer tegen een van hun vriendinnen.