Illustratiebeeld - BELGA PHOTO DIRK WAEM
Volledig scherm
Illustratiebeeld - BELGA PHOTO DIRK WAEM © BELGA

Verontrustende toename aantal spoorlopers: “levensgevaarlijk”

BrusselDe Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB stelde in 2021 een toename vast van het aantal spoorlopers op de metrolijn. “Het aantal steeg tot bijna één persoon per dag, een verontrustend cijfer.” De vervoersmaatschappij waarschuwt voor de gevaren.

 1. Verdachte van mesaanval in Brussels metrostel aangehouden voor poging tot moord, nog één slachtoffer in ziekenhuis
  Brussel

  Verdachte van mesaanval in Brussels metrostel aangehou­den voor poging tot moord, nog één slachtof­fer in ziekenhuis

  In een Brussels metrostel heeft maandagavond de 30-jarige Anwar H. enkele mensen aangevallen met een mes. Daarbij vielen drie gewonden, van wie er één even in levensgevaar verkeerde. Een 25-jarige man ligt nog steeds in het ziekenhuis. De aanvaller kon opgepakt worden en werd intussen voorgeleid wegens poging moord. Er is ook een psychiatrisch onderzoek bevolen.
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.