Volledig scherm
© Dieter Nijs

Vermoedelijke schutters van dodelijke schietpartij in Vorst blijven in cel

De twee mannen die beschouwd worden als de hoofdverdachten van de dodelijke schietpartij in Vorst, in de nacht van 3 op 4 juli, blijven in de cel. De raadkamer heeft hun voorlopige hechtenis met een maand verlengd. 

 1. ‘Fuck de avondklok’-affiche duikt op in Sint-Gillis, maar “Overtreding leidt vanaf dag 1 tot pv”, reageert Brusselse politie
  Sint-Gillis/Brussel

  ‘Fuck de avondklok’-affiche duikt op in Sint-Gil­lis, maar “Overtre­ding leidt vanaf dag 1 tot pv”, reageert Brusselse politie

  ‘Fuck de avondklok. Laten we naar buiten komen!’, zo luidt een affiche die dit weekend gespot werd in Sint-Gillis en via sociale media gedeeld is. De poster roept Brusselaars op om naar buiten te komen, net op de dag waarop de avondklok door de Brusselse overheid is uitgebreid. De politiezone van Brussel-Stad en Elsene schenkt alvast klare wijn: “Overtredingen tegen de avondklok zullen vanaf dag 1 leiden tot een pv.”
 1. Brussel overtuigd van Vlaamse 'zorgatlas' om besmettingshaarden in kaart te brengen
  Brussel

  Brussel overtuigd van Vlaamse 'zorgatlas' om besmet­tings­haar­den in kaart te brengen

  Het Brusselse Gewest is overtuigd van de meerwaarde van de zorgatlas, het systeem waarmee Vlaanderen lokale besmettingshaarden in kaart brengt. Aanvankelijk was Brussel terughoudend over het doorgeven van gegevens van besmette personen aan de gemeenten. Dat erkende Inge Neven, hoofd van de dienst gezondheidsinspectie bij de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), donderdag in een marathonvergadering van de bijzondere coronacommissie in het Brussels Parlement in antwoord op kritiek van oppositiepartij MR.