Christian Van Eyken en Sylvia komen aan bij het hof.
Volledig scherm
Christian Van Eyken en Sylvia komen aan bij het hof. © BELGA

Verdediging Van Eyken: “Polygraaf overtuigde speurders”

Linkebeek/BrusselVolgens de advocaten van Christian Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia B. was het vooral de leugendetector die de speurders ervan overtuigde dat hun cliënten Marc Dellea doodden. “En net dat resultaat volstond om de onderzoeksrechter te overtuigen...”, stelden ze. Hiermee benadrukten ze dat de bewijslast tegen hun cliënten miniem was. 

 1. Marc lijkt natuurlijke dood gestorven tot arts gaatje vindt achter z’n oor: 7 jaar later spelen zijn ex en haar nieuwe vriend laatste troefkaart uit voor hof van beroep
  PREMIUM
  Laken/Linkebeek

  Marc lijkt natuurlij­ke dood gestorven tot arts gaatje vindt achter z’n oor: 7 jaar later spelen zijn ex en haar nieuwe vriend laatste troefkaart uit voor hof van beroep

  Oud-parlementslid Christian Van Eyken (65) en zijn echtgenote Sylvia Boigelot (41) spelen vanaf maandag hun laatste kaart uit. Voor het Brusselse hof van beroep vragen ze nogmaals de vrijspraak voor de moord op Marc Dellea (45), de ex van Boigelot. In eerste aanleg geloofde de rechter hen niet en kregen ze 23 jaar cel. Zullen ze in beroep ook veroordeeld worden, dankzij een glashelder motief en het gebrek aan andere verdachten? Of verkrijgen ze alsnog de vrijspraak door de afwezigheid van harde bewijzen? Dit is waarom deze zaak blijft fascineren.
 1. Jarne Teulings (RSCA) weer helemaal terug na rugblessure: “Beste seizoen ooit, maar ik kan nog stappen zetten”
  vrouwenvoetbal super league

  Jarne Teulings (RSCA) weer helemaal terug na rugblessu­re: “Beste seizoen ooit, maar ik kan nog stappen zetten”

  Vrijdagavond kijkt RSCA rivaal Club Brugge in de ogen. En dat is niet zomaar een tegenstander. Op Club Brugge had de ploeg van trainer Patrick Wachel het best heel moeilijk om de drie punten te pakken. Geen twijfel dat de West-Vlamingen op sportieve revanche azen en niets liever willen dan de eerste ploeg te zijn die de landskampioen punten kan ontfutselen.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees