vrouw vermoord op straat in Evere
Volledig scherm
vrouw vermoord op straat in Evere © Marc Baert

Verdachte dodelijke steekpartij ontkent: “Er is geen link tussen hem en het slachtoffer”

EvereDe man die ervan verdacht wordt een vrouw te hebben doodgestoken toen ze met haar baby op wandel was in Evere, ontkent dat hij de dader was.  “Op dit moment moeten er nog een heel aantal zaken worden geverifieerd, maar hij ontkent de feiten”, aldus zijn advocaat, die ook bevestigde dat de verdachte met psychische problemen kampt. 

 1. Tientallen hongerstakers starten met dorststaking, 1 sans-papier afgevoerd met nierfalen: “Binnen 24 à 48 uur vallen er slachtoffers”
  Brussel/Elsene

  Tientallen hongersta­kers starten met dorststa­king, 1 sans-pa­pier afgevoerd met nierfalen: “Binnen 24 à 48 uur vallen er slachtof­fers”

  In Elsene zijn elf hongerstakers sinds vrijdagavond ook in dorststaking gegaan. Ook in de Brusselse Begijnhofkerk drinken verschillende sans-papiers geen water meer. Om hoeveel mensen het daar gaat, is niet duidelijk. Michel Genet, directeur van Dokters van de Wereld, waarschuwde zaterdagavond bij RTBF voor slachtoffers binnen de 24 à 48 uur.
 2. Applaus, tranen van geluk en onzekerheid bij sans-papiers na opschorting hongerstaking: “We willen niet sterven. Maar de strijd gaat door”
  PREMIUM
  Brussel

  Applaus, tranen van geluk en onzeker­heid bij sans-pa­piers na opschor­ting hongersta­king: “We willen niet sterven. Maar de strijd gaat door”

  Applaus, vele woorden van dank voor de hulpverleners en vooral veel tranen van geluk. De honger- en dorststaking in de Begijnhofkerk is woensdagnamiddag met een emotionele ontlading opgeschort. Wekenlang aten de sans-papiers niet, dagenlang werd er niet gedronken. Maar de vreugde moest al snel ook weer plaatsruimen voor onzekerheid.
 3. Union-fan Ivan (69) telt af naar eerste clash met stadsrivaal Anderlecht op hoogste niveau in 48 jaar: “Op Union voelen Brusselaars zich thuis”
  PREMIUM
  Sint-Gillis

  Union-fan Ivan (69) telt af naar eerste clash met stadsri­vaal Anderlecht op hoogste niveau in 48 jaar: “Op Union voelen Brusse­laars zich thuis”

  Zondagavond om 18 uur kijken Anderlecht en Union elkaar nog eens in de ogen op het hoogste voetbalniveau in ons land. Het is 48 jaar geleden dat naast Anderlecht ook Union haar opwachting maakt in eerste klasse. Ivan Uytterhaegen (69) tekende toen al present voor de Brusselse voetbalklassieker. “We moesten als kleine ketjes vooraan tegen het terrein gaan staan, want in de mensenzee konden we niets zien.”