Marc Baert
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Baert

Vanaf vandaag is 30 kilometer per uur in (bijna) heel Brussel de norm: dit moet u weten

BrusselVoorheen was zo'n 60 procent van het Brussels Gewest al zone 30. Vanaf vrijdag 1 januari transformeert meer dan 85 procent van het Brussels grondgebied in zone 30. We zetten alles wat u moet weten op een rijtje in een uitgebreid rondje vraag en antwoord.

 1. Na maanden speurwerk doorbraak in dossier zwaar homofoob geweld aan Kunstberg
  Brussel

  Na maanden speurwerk doorbraak in dossier zwaar homofoob geweld aan Kunstberg

  De lokale recherche van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene heeft na maanden doorgedreven speurwerk een verdachte opgepakt van een zwaar geval van diefstal met geweld. De feiten deden zich begin juli 2021 voor aan de Kunstberg in Brussel. Twee mannen werden daar uitgescholden omwille van hun seksuele geaardheid. De gemoederen liepen hoog op en de verdachte trommelde een groep kennissen op die even later ter plaatse opdaagde.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.