Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit waar vegan op de kaart prijkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit waar vegan op de kaart prijkt. © Aan Tafel/ZW.ART

Van ZW.ART tot Aan Tafel: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Brussel, de Rand en het Pajottenland

Brussel/RandNovember is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar vegan op de kaart prijkt. Van Taiwanees in Brussel tot burgers in Dilbeek: laat je verrassen door een variatie aan gerechten.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Grote inzamelactie voor Turkije en Syrië in Paleis 11 meteen gigantisch succes: “Sinds de deuren openden is het één grote overrompeling. De solidariteit is enorm”
  Brussel/Vilvoorde

  Grote inzamelac­tie voor Turkije en Syrië in Paleis 11 meteen gigantisch succes: “Sinds de deuren openden is het één grote overrompe­ling. De solidari­teit is enorm”

  De stad Brussel is samen met enkele verenigingen en Brussels politicus Sevket Temiz, die zelf Turkse roots heeft, een inzamelactie gestart voor de inwoners van de door de aardbeving getroffen regio in Turkije en Syrië. Tot en met 19 februari is Paleis 11 het centrale inzamelpunt. “We aanvaarden enkel goederen die écht nodig zijn”, aldus Temiz. Ook in Vilvoorde is de solidariteit groot.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.