Het AXA-gebouw.
Volledig scherm
Het AXA-gebouw. © l de

Van kantoorgebouw tot coworkingruimte en hotel-restaurant: Brussels erfgoed krijgt make-over

Watermaal-BosvoordeDe voormalige sociale zetel van Royale Belge - dat aan het eind van de vorige eeuw opging in Axa - krijgt een nieuwe bestemming. Het kruisvormige gebouw zal omgevormd worden tot een polyvalent centrum met uiteenlopende invullingen.

 1. Drugsdealer op proeftijd opgepakt: meer dan 100.000 euro, een honkbalknuppel met prikkeldraad en bijna 10 kg cannabis
  Brussel

  Drugsdea­ler op proeftijd opgepakt: meer dan 100.000 euro, een honkbal­knup­pel met prikkel­draad en bijna 10 kg cannabis

  De politie deed maandagavond een huiszoeking in de woning van een 40-jarige man die verdacht werd van drugs te dealen. Dat vermoeden bleek terecht, in het huis aan het Oud Korenhuis troffen ze een hele soms geld aan: maar liefst 19.000 euro cash en cryptogeld ter waarde van 89.000 Amerikaanse dollar. Naast het geld vonden ze ook 8,5 kg cannabis en 900 gram cannabishars. De meeste drugs werden gevonden in het onderste appartement waar zijn vriendin en baby wonen.
 2. Van art nouveau-glans tot machtig modernisme: 8 architecturale pareltjes in Brussel
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  Van art nou­veau-glans tot machtig modernisme: 8 architectu­ra­le pareltjes in Brussel

  Van art nouveau-kroonjuwelen die net niet aan de sloophamer ontsnapten tot het gebouw waar Trump graag een ambassade wou neerpoten. Onder de noemer Archiweek organiseert het Brusselse Gewest vanaf zondag 10 oktober tien dagen de architectuurdagen, met een focus op het doorbreken van vastgeroeste gewoontes in de architectuur. We lijsten acht Brusselse architecturale pareltjes op die de tand des tijds hebben doorstaan.
 1. De olifant in de Brusselse regeringskamer: verbod op onverdoofd slachten verdeelt regering-Vervoort
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  De olifant in de Brusselse regerings­ka­mer: verbod op onverdoofd slachten verdeelt regering-Ver­voort

  Met het verbod op onverdoofd slachten ligt er donderdag weer een heet hangijzer op de tafel van de Brusselse regering. Na de hoofddoekenkwestie van een paar maanden geleden lijkt de paarsgroene ploeg van minister-president Vervoort opnieuw hopeloos verdeeld te zijn over een thema met een erg gevoelig randje, dat niet voor niets niet opgenomen is in het Brussels regeerakkoord. “Het Grondwettelijk Hof is duidelijk. Ja, een verbod op onverdoofd slachten is in strijd met de godsdienstvrijheid, maar dat is relatief vergeleken met het dierenleed.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.