Shoppen in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Shoppen in Brussel. © Joel Hoylaerts/Photo News

Van een reuzenoptocht tot gratis pannenkoeken: 7 speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Brussel, de Rand en het Pajottenland

Brussel/RandOp zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het Weekend van de Klant. Dan word je bij verschillende zaken in de watten gelegd en kan je genieten van speciale acties tijdens het shoppen. Van animatie in de straten van Brussel tot geschenkmanden in Overijse: op deze zeven locaties in Brussel, de Rand en het Pajottenland geniet jij van speciale acties tijdens het Weekend van de Klant.

 1. Wie elektrische fiets koopt krijgt premie in Drogenbos
  Drogenbos

  Wie elektri­sche fiets koopt krijgt premie in Drogenbos

  Inwoners van Drogenbos krijgen voortaan een premie als ze een elektrische fiets aankopen. Ook de aankoop van een bakfiets of een elektrische bakfiets komt in aanmerking voor een subsidie van maximum 250 euro per gekochte fiets. Een gezin kan de premie één keer per drie jaar aanvragen. In het verleden organiseerde Drogenbos al twee keer een groepsaankoop van elektrische fietsen. Door corona viel die actie vorige keer in het water. Door voor een premie te kiezen hoopt de gemeente alvast nog meer inwoners op de fiets te krijgen. Je moet de premie wel zelf aanvragen. Meer info via de website van de gemeente.
 2. 

Brusselse handelaars houden hun hart vast voor de volgende WK-matchen: “Ons café was gevuld met bange gezinnen en kinderen”
  PREMIUM
  Brussel

  Bruss­else handelaars houden hun hart vast voor de volgende WK-mat­chen: “Ons café was gevuld met bange gezinnen en kinderen”

  “De komende matchen doen we niet open. Het is al die miserie niet waard.” Handelaars in de Brusselse Lemonnierwijk reageren met afkeer op de rellen na de WK-wedstrijd. Oók diegene met Belgo-Marokkaanse roots. “We veroordelen de relschoppers, maar toch worden we over dezelfde kam geschoren. Terwijl ook wij niet begrijpen waarom ze zich zo agressief gedragen.”