Archiefbeeld Museum Night Fever
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld Museum Night Fever © visit.brussels

Van een opvallend museumbezoek tot een spektakelwandeling: vijf keer uit dit weekend in Brussel en de rand

Vlaamse rand en BrusselOp zoek naar een leuke activiteit in het weekend? Dan kan je onder meer in 29 Brusselse musea genieten van Museum Night Fever. In het Park van Tervuren kan je dan weer het mysterie van de Elfenkoningin ontdekken. Wij lijsten vijf activiteiten op die op zaterdag 23 en zondag 24 oktober in onze regio gepland staan.

 1. “Laat ons open, want de samenleving heeft ons nodig”: Brusselse cultuurhuizen kanten zich tegen mogelijk tijdelijke sluiting
  Brussel

  “Laat ons open, want de samenle­ving heeft ons nodig”: Brusselse cultuurhui­zen kanten zich tegen mogelijk tijdelijke sluiting

  In een gezamenlijk statement betreuren de KVS, de Bozar, De Munt, het BNO en het Théâtre National dat de GEMS-experten oproepen om alle indoorevenementen opnieuw tijdelijk te verbieden. Volgens de Brusselse cultuurhuizen doen ze er al maanden alles aan om de evenementen veilig te organiseren. “We beleven een akelige déjà-vu rond een voorstel dat op geen enkele wetenschappelijke evidentie is gestoeld.”
 2. Situatie Klein Kasteeltje blijft precair: “Deze mensen komen uit oorlogsgebieden en hebben recht op asiel en waardige opvang”
  Brussel

  Situatie Klein Kasteeltje blijft precair: “Deze mensen komen uit oorlogsge­bie­den en hebben recht op asiel en waardige opvang”

  Door weer en wind overnachten mensen al wekenlang in de buurt van aanmeldcentrum Klein Kasteeltje in Brussel om er asiel aan te vragen. In tegenstelling tot families en minderjarigen blijft de poort veelal op slot voor de alleenstaande mannen. De vzw Vriendschap Zonder Grenzen voerde vrijdagochtend actie aan Klein Kasteeltje en loeit de alarmbel. “Mensen worden radeloos.”