De zomer is ideaal voor een picknick in het park.
Volledig scherm
PREMIUM
De zomer is ideaal voor een picknick in het park. © ANP

Van een abdij tot het spottersplatform: op deze 10 idyllische plekjes kan je gaan picknicken in Brussel, de Rand en het Pajottenland

Brussel/RandDe zomer staat garant voor heel wat heerlijke dagen. Die zijn ideaal voor een gezellige picknick in de natuur. In Brussel, de Rand en het Pajottenland kan je op allerlei prachtige plekjes terecht: of je nu een dekentje wil uitspreiden of liever plaatsneemt op een bankje. Onze redactie zocht enkele van die magnifieke plekjes uit en zet ze op een rijtje. Zo moet je zelf enkel nog zorgen voor een mand vol lekkers.

 1. Marc (57) heeft twee prothesen en maakt dit weekend een parachutesprong, een primeur in België: “Als mijn benen niet waren geamputeerd, was ik er nu niet meer”
  PREMIUM
  Brussel

  Marc (57) heeft twee prothesen en maakt dit weekend een parachute­sprong, een primeur in België: “Als mijn benen niet waren geampu­teerd, was ik er nu niet meer”

  Marc Goedgezelschap (57) uit Brussel zal zich op 1 november aan een parachutesprong wagen van op 4.000 meter hoogte. Niet de eerste waaghals die uit een vliegtuig springt, zou je denken maar Marc’s situatie is bijzonder. Na een slopende strijd tegen een ziekte en een zware revalidatieperiode, wil hij alles uit het leven halen. Marcs wilskracht is alvast bewonderenswaardig volgens zijn vaatchirurg en topdokter Dimitri Aerden: “Het heeft niet veel gescheeld of Marc was er niet meer, hij heeft keihard gevochten.”
 2. Vzw Straatverplegers begeleidt dak- en thuislozen ook na het vinden van een nieuw onderkomen: “Een stabiele leefsituatie betekent niet dat er geen andere uitdagingen zijn”
  Brussel

  Vzw Straatver­ple­gers begeleidt dak- en thuislozen ook na het vinden van een nieuw onderkomen: “Een stabiele leefsitua­tie betekent niet dat er geen andere uitdagin­gen zijn”

  Al 15 jaar gaan de teams van vzw Straatverplegers op zoek naar de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Hun missie: dak- en thuislozen op lange termijn laten re-integreren in de samenleving, en het vinden van een geschikte woonst voor hen. Maar met het nieuwe traject, My Way, worden die mensen ook nadien nog opgevolgd. “We willen dat de mensen die we helpen, terug durven dromen in het leven.”