Een impressie van de toekomstige Leopoldstraat, Colomastraat en Consciencestraat.
Volledig scherm
Een impressie van de toekomstige Leopoldstraat, Colomastraat en Consciencestraat. © OMGEVING

Van doodlopende straat tot ontsluitingsweg voor bussen: stad hertekent Leopold-, Conscience- en Colomastraat

MechelenDe opening van de Tangent eind dit jaar heeft ingrijpende gevolgen voor de straten van de Mechelse stationsomgeving. De Colomastraat wordt een doodlopende straat, de Leopoldstraat een dubbelrichtingsstraat tussen de Vesten en de Postzegellaan en de Consciencestraat een ontsluitingsweg voor het openbaar vervoer van en naar het station.

  1. Tot zes meter steken ze boven de massa uit, maar wie zijn de Merchtemse steltenlopers? “Onze traditie gaat al 700 jaar mee”
    PREMIUM
    Merchtem

    Tot zes meter steken ze boven de massa uit, maar wie zijn de Merchtemse steltenlo­pers? “Onze traditie gaat al 700 jaar mee”

    De Koninklijke Steltenlopers Merchtem. Grote kans dat je ze al ergens in Vlaanderen aan het werk zag. Ze zijn niet alleen wereldberoemd in eigen land, maar ook ver daarbuiten. Ze brachten al spektakel in onder meer Shanghai, Moskou, Dubai en Osaka en voorts in zowat elk Europees land. Intussen is de vereniging Immaterieel Cultureel Erfgoed in Vlaanderen. Maar wat is het verhaal achter de spectaculaire steltenlopers? Wij gingen praten met trotse voorzitter Roger Daelemans. “Toeschouwers durven ons al eens iets te drinken geven via een een raam op de eerste verdieping.”