Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © Vertommen

Vakbondsafgevaardigde gewond nadat bouwmachine inrijdt op stakingspost in Schaarbeek

SchaarbeekDe chauffeur van een bouwmachine heeft woensdagmorgen een lid van de socialistische spoorbond verwond bij een poging om door een stakingspost te breken aan de ingang van de NMBS-werkplaats in Schaarbeek. Dat heeft de vakbond CGSP meegedeeld.

 1. Weredi lokt volle zalen met musical Domino
  Alsemberg/Lot

  Weredi lokt volle zalen met musical Domino

  CC de Meent in Alsemberg is dit weekend even een musicaltempel. De Koninklijke Toneelgroep Weredi uit Lot voert er de musical ‘Domino’ op. Het verhaal is doorspekt met liedjes van Clouseau. Weredi riep voor de productie de hulp in van Ensemble Akkoord en levert zo voor het eerst in zes jaar nog eens een musical af. Het resultaat viel bij het publiek zeker in de smaak. De drie voorstellingen zijn haast zo goed als uitverkocht.
 1. Heilig Hart&College brengt culturen samen tijdens eerste Multicultureel Feest
  Halle

  Heilig Hart&College brengt culturen samen tijdens eerste Multicultu­reel Feest

  In de lagere school van het Heilig Hart&College vond zaterdag een Multicultureel Feest plaats. Bezoekers konden er kennismaken met andere culturen en proeven van het lekkers dat verschillende landen te bieden hebben. Het was juf Bartel, die op school sociale vaardigheden geeft, die het evenement de voorbije weken voorbereidde in de klassen. In de school volgen meer dan dertig verschillende nationaliteiten les. Met het feest wilde de school de hele wereld samenbrengen op één locatie. De ouders van de leerlingen richtten zelf hun standjes in terwijl op de podia in de turnzaal en in de polyvalente zaal optredens plaatsvonden. Zo kon iedereen een ontdekkingstocht maken langs 22 landen. Het evenement vond niet toevallig plaats tijdens de Wereldmaand, een themamaand die in Halle de solidariteit onder de mensen in de kijker zet.