Het hotel Steigenberger in Brussel, waar 85 naakte ontslagen vallen.
Volledig scherm
Het hotel Steigenberger in Brussel, waar 85 naakte ontslagen vallen. © Marc Baert

Vakbonden willen via rechter afdwingen dat luxehotel Steigenberger ontslagen werknemers overplaatst

BrusselDe Franstalige vakbonden FGTB en CSC trekken naar de rechter om de 85 naakte ontslagen bij het hotel Steigenberger in Brussel aan te vechten. Ze willen via die weg forceren dat het hotel de werknemers niet zomaar op straat zet, maar hen probeert over te plaatsen.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. Q&A. Brussels Fashion & Designers Sales start donderdag: “Van minimale snits tot kleurrijke stukken”
  PREMIUM
  Brussel

  Q&A. Brussels Fashion & Designers Sales start donderdag: “Van minimale snits tot kleurrijke stukken”

  Donderdag, vrijdag en zaterdag vindt een vernieuwde editie van de Brussels Fashion & Designers Sales plaats in Brussel. Mode- en designcentrum MAD Brussels doet dienst als epicentrum, maar daarnaast vind je in nog eens elf Brusselse modezaken designerstukken aan lichtere prijzen. Dieter Van Den Storm, creatief directeur van MAD Brussel, licht toe. “Brussel moet het hebben van een kleinschaliger, maar heel divers aanbod.”