BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vakbonden en huishoudhulpen dompelen dienstenchequebedrijf onder in schuim

BrusselDe ingang van het kantoor van dienstenchequebedrijf Tempo Team in Brussel werd woensdagochtend volledig ondergedompeld in een dikke laag schuim. “De grote schoonmaak” noemt het gemeenschappelijk vakbondsfront de actie, want zij klagen aan dat de huishoudhulpen dringend meer respect verdienen. De onderhandelingen over een nieuw sectoraal akkoord in de dienstenchequesector zitten intussen muurvast.

 1. Laatste carnavalisten verlieten dinsdagochtend de feestpleinen: politie verhinderde dat jongeren in kanaal sprongen

  Laatste carnavalis­ten verlieten dinsdagoch­tend de feestplei­nen: politie verhinder­de dat jongeren in kanaal sprongen

  Carnaval Halle zit er sinds dinsdagochtend 6 uur op. Tienduizenden mensen zakten de afgelopen dagen af naar de Halse binnenstad om te feesten en te genieten van de prachtige stoeten en de feestjes in de cafés of op de verschillende feestpleinen. De laatste nacht verliep net als zondagnacht rustig, met weinig arrestaties of mensen die medische zorgen nodig hadden. Wel opvallend: er kon verhinderd worden dat enkele jongeren in het kanaal sprongen terwijl ook een bril uit een rioolputje werd gered.
  Halle
 2. Naima laat iedereen meegenieten van haar keuken in de Leuvensestraat: “Eindelijk een plek om echt Marokkaans te eten”
  PREMIUM

  Naima laat iedereen meegenie­ten van haar keuken in de Leuvense­straat: “Eindelijk een plek om echt Marokkaans te eten”

  Begin maart verhuisde het START.huis naar een nieuwe plek. In het statige Ortshuis vind je enkele starters die onder de vleugels van de stad hun eerste stappen als zelfstandigen kunnen zetten, zonder daarbij te grote financiële risico’s te lopen. Bij het START.huis hoort sindsdien ook een horecazaak. Bij Naima kun je terecht voor de echte Marokkaanse keuken. “De reacties zijn super. Iets als dit misten we nog in de stad.”
  Vilvoorde
 3. Spelen in een bankkluis of kermisattractie? In deze 10 kindvriendelijke restaurants in Brussel, de Rand en het Pajottenland tafel je zorgeloos met je kroost
  PREMIUM

  Spelen in een bankkluis of kermisat­trac­tie? In deze 10 kindvrien­de­lij­ke restau­rants in Brussel, de Rand en het Pajotten­land tafel je zorgeloos met je kroost

  Met je hele kroost rustig op restaurant gaan, het is niet altijd even gemakkelijk. En dus kan een kindvriendelijk restaurant wonderen doen. Als ouder kan je er rustig tafelen terwijl de kids zich uitleven in de speelhoek of speeltuin. Wij lijsten de meest kindvriendelijke restaurants uit Brussel, de Rand en het Pajottenland op. Smakelijk!
  Brussel