Een vliegtuig van Brussels Airlines.
Volledig scherm
Een vliegtuig van Brussels Airlines. © Photo News

Vakbonden dreigen met nieuwe acties bij Brussels Airlines

Een driedaagse staking bij Brussels Airlines is nog maar enkele dagen afgelopen, of daar duiken al mogelijke nieuwe acties op. De vakbonden zeggen maandag dat ze “de sociale vrede in de nabije toekomst niet kunnen garanderen”, omdat de directie van de luchtvaartmaatschappij volgens hen de onderhandelingen over het verlichten van de werkdruk over de zomer wil tillen.

133 reacties

 • Gaston Miar

  1 maand geleden
  Hoe minder supervervuilers hoe beter.
 • Wesley Kenis

  1 maand geleden
  De directie betreurt...zichbdat ze veel inkomste misloopt. Al de rest is ver van hun bed show...maar ze mogen gerust zijn, nog een paar weken en ze kunnen een nieuwe job zoeken..
 • Michel Jozef

  1 maand geleden
  "De directie betreurt ...". Vertaling. Als je betreuren of betreurt ziet of hoort, weet je hoe laat het is. Ze = directie ministers en andere stropdassen, weten heel goed dat het scheef zit, maar kunnen of willen er niets aan doen. En meestal is het niet willen.
 • Hendrik De Smedt

  1 maand geleden
  Hoe minder vliegtuigen in de lucht, hoe beter. Ieder nadeel heeft ook zijn voordeel!
 • marc castermans

  1 maand geleden
  Weldra een duizendtal stempelaars extra, een maatschappij minder en een vakbond blij want ze krijgen extra-geld om die nieuwe stempelaars uit te betalen. Leve de vakbond, tous ensemble.
 1. Mogen slaapmiddeltjes mee op het vliegtuig? En geldt mijn doktersvoorschrift ook in Spanje? Dit moet je weten over medicatie op reis
  PREMIUM

  Mogen slaapmid­del­tjes mee op het vliegtuig? En geldt mijn dokters­voor­schrift ook in Spanje? Dit moet je weten over medicatie op reis

  Van pijnstillers tot laxeermiddelen, zowat iedere Vlaming steekt wel een reisapotheek in zijn koffer. Maar zijn er ook geneesmiddelen die absoluut verboden zijn in andere landen? En vervoer je je medicatie best in je handbagage of gewone bagage? Wij vroegen advies aan de Algemene Pharmaceutische Bond (APB). “In de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië staan er zware straffen op de illegale import van verdovende middelen.”
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.