Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Marc Baert

Vaccinatieteam zet 2.000 coronaprikken bij Brusselse dak- en thuislozen en migranten

Brussels GewestHet mobiel vaccinatieteam van Artsen zonder Grenzen, het Belgische Rode Kruis, Dokters van de Wereld en Samusocial diende van 19 mei tot 15 september 1.993 vaccins toe aan daklozen, migranten zonder papieren en andere mensen zonder toegang tot het reguliere vaccinatiesysteem in het Brussels Gewest. De zorgorganisaties pleiten nu voor een goede opvolging zodat de kwetsbare mensen nog steeds toegang hebben tot vaccinatiecentra en gemakkelijk het Europese vaccinatiebewijs kunnen ontvangen.

 1. Patsers duiken nu ook op in Halle: “Dit lijkt wel een ‘verbrusseling’ van de binnenstad”
  PREMIUM
  Halle

  Patsers duiken nu ook op in Halle: “Dit lijkt wel een ‘verbrusse­ling’ van de binnenstad”

  Steeds vaker duiken ook in Halle ‘patsers’ op in het verkeer. Bestuurders wagen zich in sportieve bolides aan gevaarlijke manoeuvres en dat gaat gepaard met een oorverdovende portie decibels. Gemeenteraadslid Rogier Lindemans (N-VA) stoort er zich mateloos aan en hoopt dat er ingegrepen wordt . De politie bevestigt dat patsers zich in de Zennevallei vaker laten gelden. Misschien kan een nieuwe GAS-wetgeving wel deel van de oplossing worden zijn.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 3. 2023 wordt het jaar van de art nouveau in de hoofdstad: “Brusselaars mogen fier zijn op hun erfgoed”
  Brussel

  2023 wordt het jaar van de art nouveau in de hoofdstad: “Brusse­laars mogen fier zijn op hun erfgoed”

  Naar aanleiding van de 130e verjaardag van de kunststroming, zal het Brussels Gewest een jaar lang art-nouveau in de kijker zetten. Gedurende 12 maanden zullen urban.brussels, visit.brussels en tal van partners meerdere evenementen organiseren rond het thema. “Zoveel mogelijk mensen moeten de kans krijgen om deze pronkstukken te ontdekken”, meldt staatsecretaris van Erfgoed en Stedenbouw, Pascal Smet (one.brussels-Vooruit).