(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © Marc Baert

Vaccinatie het laagst in Brusselse gemeenten die het hardst getroffen werden

Brussels GewestTerwijl de vaccinatiecampagne in Vlaanderen behoorlijk goed draait, verloopt ze in Brussel een stuk moeilijker. Zo is in de gemeenten Sint-Joost-Ten-Node, Sint-Jans-Molenbeek, Schaarbeek, Sint-Gillis en Brussel stad nog geen 20 procent van de volledige bevolking gevaccineerd. “Dit zijn ook de gemeenten waar het meest aantal positieve COVID-tests werden vastgesteld”, zegt professor Dirk Devroey, decaan van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie aan de VUB.

  1. Brusselse politiezones prediken tolerantie en sensibilisering tijdens EK-wedstrijden: “Geen heksenjacht organiseren”
    PREMIUM
    Brussels Gewest

    Brusselse politiezo­nes prediken tolerantie en sensibili­se­ring tijdens EK-wedstrij­den: “Geen heksen­jacht organise­ren”

    Vanavond trapt ons nationaal elftal zijn EK-campagne op gang tegen Rusland. Een groot internationaal voetbaltoernooi tegen de achtergrond van het virus: het is ook voor Brusselse ordediensten een primeur. De politiezones Hoofdstad - Elsene, Noord en Zuid prediken vooral tolerantie en sensibilisering, maar schakelen stuk voor stuk wel extra manschappen in. Ook bij wedstrijden van bepaalde andere landen wordt een extra oogje in het zeil gehouden. “Als België scoort en mensen rechtspringen, gaan we daar natuurlijk geen punt van maken.”